Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u obraćanju građanima Srbije iz Palata Srbija povodom odluke Prištine da ukine srpski dinar na teritoriji Kosova i Metohije, rekao je da će Srbija tražiti hitnu sednicu Saveta bezbednosti. Podsetimo, predsednik Vučić je povodom odluke Prištine imao sastanak sa predstavnicima Kvinte i Evropske unije.

Vučić je prilikom obraćanja rekao da je završio pisanje pisama o događajima na Kosovu i Metohiji,  koja će u ponedeljak biti upućena svim predstavnicima država članica Evropske unije. Predsednik je takođe istakao da će pisma dobiti i sve članice Saveta bezbednosti UN, uključujući Rusiju i Kinu. 

"To je najduže i predpostavljam najteže pismo koje sam potpisao otkad se nalazim na čelu Srbije. Država Srbija podneće zahtev za održanje posebne sednice SB UN i u ponedeljak će podneti zahtev. Gvajana je predsedavajući, oni su priznali Kosovo, ali videćemo, niko tu nema pravo na veto. Nastavićemo da se borimo, nikada naš narod nećemo ostaviti na cedilu. Kosovo je deo naše zemlje i borićemo se za svoj narod i normalan život, ovako ili onako, uspećemo da obezbedimo", rekao je Vučić.

BONUS VIDEO:

Predsednik Vučić: Ozbiljna smo država koja ima ozbiljnu vojsku Nemanja Nikolić

(MONDO/N.D.)