• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pregovori o članstvu u EU s proleća 2012.

Ciljevi aktuelne vlade su status Srbije kao zvaničnog kadidata za EU u decembru 2011. i potom početak pregovora o članstvu u proleće, kaže potpredsednik Vlade Božidar Đelić.

Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić je podsetio da će evropski komesar za proširenje Štefan File posetiti Beograd 24. novembra kada će vladi uručiti upitnik i dodao da će kroz odgovore na upitnik biti sprovedene i neophodne reforme.

"Pitanja će biti zahtevna, s ciljem da pokažu rendgensku sliku realnog funkcionisanja države", kazao je Đelić gostujući na TV "Studio B".

U prvom kvartalu sledeće godine trebalo bi da odgovorimo, a u drugom kvartalu EU će postaviti dodatna pitanja, dodao je on.

Đelić je rekao i da je srpska vlada usvajanjem zajedničke rezolucije sa EU o Kosovu "pokazala da želi da radi sa svojim strateškim partnerom Evropom", istakavši da je ta rezolucija statusno neutralna.

On je takođe naglasio da će, na pitanja EU koja se tiču Kosova Srbija odgovoriti u skladu sa Ustavom - po kojem je Kosovo deo Srbije, kao i u skladu sa Rezolucijom 1244.

Kada je reč o saradnji sa Haškim tribunalom, Đelić je rekao da preostala dva optuženika treba da budu uhapšena i dodao da je Evropa uverena da Vlada Srbije čini sve da okonča saradnju s tim sudom.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image