• Izdanje: Potvrdi
Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jovanović i Todorović se oglušili o zakon?

Agencija za borbu protiv korupcije uputila je Prekršajnom sudu u Beogradu zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv narodnih poslanika Čedomira Jovanovića i Dragana Todorovića.

Proveravajući tačnost podataka iz Izveštaja o imovini i prihodima, prema godišnjem planu provere Agencije, utvrđeno je da Čedomir Jovanović nije dostavio dokaz o prenosu upravljačkih prava u privrednom društvu ''Radna grupa'' i kao vlasnik 50 odsto udela u tom preduzeću nastavio da potpisuje odluke koje se odnose na upravljanje.

Jovanoviću je upućen dopis 25. oktobra prošle godine da dostavi dokaze o prenosu upravljačkih prava, a Agenciji su 29. decembra, preko punomoćnika, dostavljeni podaci o licu na koje su preneta upravljačka prava, ali bez dokaza o tome, saopšteno je danas iz te Agencije.

Naknadnom proverom utvrđeno je da je Jovanović nastavio da vrši upravljačka prava, iako je naveo da ih je preneo, kao i da po sticanju 100 odsto udela nije preneo upravljačka prava nad novostečenih 50 odsto vlasničkog udela.

Proveravajući tačnost podataka iz Izveštaja o imovini i prihodima Dragana Todorovića, Agencija je utvrdila da nije preneo upravljačka prava u preduzeću “Todorović transport”, koje je sa 100 odsto udela u njegovom vlasništvu.

Todoroviću je upućen dopis 9. novembra prošle godine da dostavi dokaze o prenosu upravljačkih prava na koji Agencija nije dobila odgovor, a nakon sprovedenih postupaka stekli su se uslovi za podnošenje predloga za pokretanje prekršajnih postupaka u oba slučaja.

Ukoliko Prekršajni sud donese odluku kojom utvrđuje postojanje prekršaja, Zakonom propisana sankcija je novčana kazna od 50 do 150 hiljada dinara, navodi se u saopštenju.

Jovanović: Nisam učinio ništa suprotno zakonu

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je danas da je preneo sva upravljačka prava u privrednom društvu "Radna grupa", da nije vlasnik u toj firmi već nekoliko meseci i da je o tome uredno obavestio Agenciju za za borbu protiv korupcije.

Jovanović je, povodom zahteva Agencije za borbu protiv korupcije za pokretanje prekršajnog postupka protiv njega, rekao da nije učinio nista što bi bilo suprotno zakonu i da su svi dokazi na raspolaganju i Agenciji za borbu protiv korupcije i drugim državnim organima.

On tvrdi da je sva dokumentacija na vreme dostavljena, a da je najbolja potvrda toga da su oni javno dostupni na sajtu Agencije za privredne registre, piše u saopštenju LDP.

"Verujem da će svi nesporazumi vrlo brzo biti otklonjeni, pogotovo što se navodi odnose na period prvih meseci primene zakona, kada ni sama Agencija, po preuzimanju nadležnosti, nije mogla, ni bila u stanju da pruži autentična tumacenja zakona i obaveza po njemu", rekao je Jovanović.

Agencija za borbu protiv korupcije uputila je Prekršajnom sudu u Beogradu zahtev za pokretanje prekršajnog postupka, pored Jovanovića, i protiv poslanika Srpske radikalne stranke Dragana Todorovića.

Agencija je utvrdila da Jovanović nije dostavio dokaz o prenosu upravljačkih prava u privrednom društvu ''Radna grupa'' i kao vlasnik 50 odsto udela u tom preduzeću nastavio da potpisuje odluke koje se odnose na upravljanje.

Ukoliko Prekršajni sud donese odluku kojom utvrđuje postojanje prekršaja, Zakonom propisana sankcija je novčana kazna od 50 do 150 hiljada dinara, navodi se u saopštenju.

(Tanjug/MONDO)
Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽA