• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bogdanović: Pridržavamo se Rezolucije 1244

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović izjavio je da MUP Srbije nije angažovan, niti ima njegovih pripadnika na severu ili u bilo kom delu Kosova i da se Beograd striktno pridržava i insistira da se dosledno sprovodi Rezolucija 1244 SB UN.

Bogdanović je naglasio da ocena zamenice američkog ambasadora u UN Rozmari di Karlo da je neprihvatljivo angažovanje MUP-a Srbije na severu KiM i da je to kršenje Rezolucije 1244 predstavlja običnu zamenu teza kako bi se opravdali jednostrani potezi Prištine i pokušaj menjanja realnosti na terenu nasilnim putem.

"Poznato je ko krši i kome se toleriše izlazak iz okvira Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija. Takvi stavovi su pokušaj stvaranja alibija za jednostrane poteze Prištine, koji su stvorili krizu i tenzije na severu Pokrajine", istakao je Bogdanović u intervjuu "Politici".

Bogdanović je naglasio da na severu KIM ne postoji nijedna paravojna organizacija, a srpske institucije deluju u skladu sa demokratskim standardima i zakonom, štiteći i zastupajući interese naroda.

On je rekao da izjava Hašima Tačija da se "paralelne strukture koje na severu finansira Srbija pretvaraju u paravojne strukture koje sprovode terorističke akte", samo pokazuje na šta su sve spremni i koliko daleko mogu otići Priština i Tači.

"Krajnje je neumesno da onaj ko je osumnjičen u izveštaju Dika Martija za najgore zločine, trgovinu ljudskim organima, priča o paravojnim formacijama i terorizmu na severu pokrajine, kaže da se institucije države Srbije na severu Kosmeta pretvaraju u paravojne strukture, koje sprovode terorističke akte", naglasio je Bogdanović.

Poznata je činjenica da su Srbi na Kosovu i Metohiji opstali tamo gde postoje srpske institucije, rekao je on i dodao da bez svojih lokalnih samouprava i institucija države Srbije, srpska zajednica na Kosovu i Metohiji ne može opstati.

"Svako polovično, hibridno rešenje, predstavljalo bi korak ka gašenju naših institucija, što bi dovelo do iseljavanja Srba iz pokrajine", smatra Bogdanović

"Svima je dobro poznato da su te institucije izabrane na demokratskim izborima i da su zahvaljujući njima Srbi uspeli da opstanu. Jasno je zašto Tačiju smetaju naše institucije, jer su one garant opstanka Srba i brana su albanskim ekstremistima da sprovedu etničko čišćenje", rekao je on.

Bogdanović je kazao da, za razliku od dela pokrajine južno od Ibra, gde deluju albanske paravojne, terorističke organizacije, koje se često oglašavaju raznim pretnjama srpskom stanovništvu, na severu ne postoji nijedna paravojna organizacija, a srpske institucije deluju u skladu sa demokratskim standardima i zakonom, štiteći i zastupajući interese naroda.

(Tanjug)


Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image