• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Albanci sad hoće granicu iz 1956?!

Poslanik Skupštine Kosova iz Demokratskog saveza Kosova Lutfi Haziri založio se da se pitanje granica Kosova reši na osnovu granica koje su važile do 1956. godine.

Haziri je učestvujući u emisiji KTV "Interaktiv", rekao da opštine Preševo i Bujanovac u celini i ruralni deo opštine Medveđa treba da pripadnu Kosovu, dok bi opština Leposavić trebalo da pripadne Srbiji, izuzimajući sela u toj opštini koja su naseljena Albancima.

Prema njegovim rečima, Preševska dolina ili, kako je rekao Istočno Kosovo, koje obuhvata planine Karadak i Golak, treba da bude deo Kosova.

Granica na Ibru, u Mitrovici, jedino je postojala u vreme fašističke okupacije Kosova, i nikada pre ni posle toga, kazao je Haziri.

On je ocenio da umesto razgovora o eventualnoj podeli severa Kosova, treba započeti razgovore o menjanju sadašnjih granica i utvrđivanju teritorije Kosova prema granicama iz 1956. godine.

Haziri je rekao da će se na taj način rešiti problem u odnosima Kosova i Srbije i time doprineti priznanju Kosova od strane Srbije.

(Beta)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image