• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Srbija ne da Rezoluciju 1244"

Malo je verovatno da će Srbija dobiti status kandidata za članstvo u EU u martu ako se ponovo kao uslov postavi odustajanje od Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN o Kosovu, ocenio je Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić.

"Ako ponovo u martu (kada Evropski savet odlučuje o statusu kandidata) taj uslov bude ispostavljen Srbiji, onda mogu da kažem da je vrlo malo verovatno da ćemo dobiti kandidaturu", kazao je Jeremić Radio televiziji Srbije u ponedeljak uveče.

On je rekao da je to bio uslov koji Srbija nije mogla da prihvati ni u decembru, kad je Evropski savet odlučivao o statusa kandidata Srbije za članstvo u EU.

Prema njegovim rečima, državni organi će u narednim nedeljama činiti sve da se pred Srbiju ne postave uslovi koje, kako je rekao, nije moguće ispuniti.

"Ako budemo uspešni, onda će kandidatura biti u martu, ako ne, onda u nekom drugom trenutku", kazao je Jeremić i dodao da u ovom trenutku ne bi bilo zahvalno predviđati da li će Srbija u martu dobiti status kandidata.

On je rekao da je vlada obezbedila kontinuitet u spoljnoj politici i da je dosledna svojim ciljevima, među kojima su evropski proces, regionalna harmonija, pravično i održivo rešenje za Kosovo i produbljivanje ekonomske saradnje sa svetom.

"Bez obzira šta moze da se dogodi na sledećim ili drugim izborima mozemo očekivati kontinuitet spoljne politike", kazao je Jeremić.

On je kazao da je Srbija u diplomatskom i ekonomskom smislu danas dosta vidljivija nego što je bila ranije i izrazio očekivanje da će u nekoliko narednih nedelja biti potvrđena kandidatura Srbije za predsedavanje OEBS-u.

Jeremić je najavio da će ekonomska diplomatija u narednom periodu biti prioritet Ministarstva spoljih poslova i dodao da država sada ima "daleko veći uticaj na ekonomiju nego što je to bilo prethodnih decenija".

Otvarajući ambasadorsku konferenciju koja je okupila diplomatske predstavnike Srbije u svetu, Jeremić je podvukao da se stav Srbije po pitanju Kosova i insistiranje na Rezoluciji 1244 neće menjati.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image