Nedavno je na Zvezdari osnovan Pokret građana - Tomislav Nikolić, čiji je predsednik tridesetdvogodišnji Rom, trenutno nezaposlen, dok je Dragan Todorović, funkcioner u Pokretu socijalista, na listi SNS, a Vuk Jeremić na listi LDP-a.

"Ne vidim sličnost s Tomislavom Nikolićem. On je predsednik svoje stranke, vidi sebe tu, a ja imam svoju listu građana. Hoću da svi građani na Zvezdari žive dobro, oformio sam pokret i moji sledbenici su me podržali", kaže Tomislav Nikolić (mlađi) za "Kurir".

On još dodaje da je i ranije razmišljao o osnivanju pokreta, ali da se ta ideja tek pred ove izbore realizovala, i kategorično odbacuje tezu da ga je neko iz DS naterao da oformi pokret jer ima isto ime i prezime kao lider SNS, kako bi im preoteo glasove. To međutim tvrdi Aleksandar Vučić optužujući DS da su pronašli osobu po imenu Tomislav Nikolić, sakupili potpise za njega i predali listu za izbore na Zvezdari da bi se zbunili ljudi koji bi glasali za predsednika SNS.

"Niko me nije terao da oformim pokret. Dovoljno sam pametan i obrazovan i hoću da se okušam u politici. Trenutno sam po obrazovanju radnik, završio sam osnovnu školu, ali videćemo za dalje", kaže Nikolić.

Na pitanje s kim bi pravio koaliciju ukoliko uđe u vlast, rekao je kao iz topa: - S demokratama!

Istovremeno, Dragan Todorović, funkcioner Pokreta socijalista i predsednik opštinskog odbora te stranke u Pirotu, imenjak šefa radikala u Skupštini, kaže da dobro poznaje svog imenjaka i prezimenjaka.

"Dragan Todorović i ja smo kolege iz bivše savezne skupštine SCG, gde sam na bio na listi SPS od 2000. do 2003. godine. Šalili smo se tada da je republički parlament mali za dva Dragana Todorovića. Budući da Todorović nije na listi radikala, ispada da smo se sporazumeli u vezi s tim", šali se Todorović. Upitan da li ga je neko nekad pomešao s radikalskim kolegom, kaže:

"Svojevremeno me je pozvao vaš kolega, mislim s Radio Beograda, i pitao me za zdravlje Vojislava Šešelja. Nisam znao šta da mu odgovorim, osim da sam u timu odbrane Slobodana Miloševića i da zaista nemam te informacije", priča Todorović za "Kurir".

Na ovim izborima građani će moći da glasaju i za dva Vuka Jeremića. Prvi se naravno nalazi na listi Demokratske stranke, a drugi je, o apsurda, na listi stranke koja je najviše kritikovala rad ministra spoljnih poslova - na listi Liberalno demokratske partije. U pitanju je Vuk Jeremić, koji je po zanimanju student.

(MONDO)