• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija uz vatromet i muziku dočekala 2013.

Uz vatromet i muziku, širom Srbije na gradskim trgovima i u ugostiteljskim objektima dočekana je Nova 2013. godina.

Više hiljada Beograđana i gostiju iz inostranstva dočekalo je Novu godinu uz veličanstveni vatromet na Trgu Republike i beogradski bend Električni orgazam. Tokom večeri svirali su Dejan Pejović uz pratnju "Blek end vajt vorlda", Masterblasters i Rok hor, Marčelo i Iskaz, kao i violončelistkinja Jelena Mihailović, koja se publici predstavila izvođenjem Johana Sebastijana Baha na "malo drugačiji način".

Ovogodišnja proslava Nove godine, za koju je iz gradskog bužeta izdvojeno oko 10,5 miliona dinara, što je duplo manje nego lane, održana je pod sloganom "Budi očaran, budi jedinstven, budi u Beogradu".



U boemskoj četvrti Skadarliji, dolazak Nove godine se proslavio uz muziku tamburaša, koji zabavljaju goste u kafanama popunjenim skoro do poslednjeg mesta.

Poslednje minute stare godine zasenio je incident koji se dogodio nedaleko od organizovanog gradskog dočeka na Trgu Republike. Naime, jedna osoba, za kojom policija intenzivno traga, izbola je najmanje osam osoba nožem.

Vedrija strana 1. Januara 2013. jeste da je Beograd u prvim minutama Nove godine postao bogatiji za tri nova stanovnika, tačnije dva dečaka i jednu devojčicu.

Prvorođenu bebu, dečaka Dragana, posle ponoći u GAK Narodni front posetio je i premijer Srbije Ivica Dačić, koji je novorođenčetu darivao zlatnik. Tom prilikom Dačić je poručio da je Vladi Srbije politika povećanja nataliteta prioritetna.

Oko hiljadu mladih Kragujevčana dočekalo je Novu 2013. godinu u na Ðačkom trgu, gde su ih zabavljale kragujevačke grupe "Devedeseti minut", "Epilog" i "Propaganda 117".

Uprkos temperaturi od tri stepena ispod nule, mladi su se odlično zabavljali, a atmosfera je u ponoć dovedena do usijanja.

Ipak, većina Kragujevčana novogodišnju noć provela je u svojim domovima.

One koji su se odlučili da Novu godinu dočekaju u klubovima i restoranima zabavljali su lokalni muzičari, a cene dočeka kretale su se od 3.000 do 5.000 dinara po osobi.

Po tradiciji u ponoć je sa zgrade Skupštine grada ispaljen raskošan novogodišnji vatromet.

Odmah posle ponoći gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović sa saradnicima obišao je dežurne u Hitnoj pomoći i javnim komunalnim preduzećima, kao i Akušersku kliniku Kliničkog centra Kragujevac.

Stevanović je rekao da od Nove godine očekuje da bude bolja i lepša od prethodne i da se nada novim uspesima.

Na Trgu slobode Novu godinu slavilo je nekoliko hiljada Novosađana, a za dobar provod pobrinuli su se Vlado Georgijev, Sergej Ćetković, Slobodan Trkulja, kao i hor Viva voks.



U Leskovcu je nastupio Haris Džinović, dok su Nišlije uživale u nastupu Sanje Ilića i "Balkanike".

Miroslav Ilić pevao je u Kruševcu, a u Užicu Goca Tržan I trubački orkestr Ivana Jovanovića.

Na gradskom trgu u Čačku nastupio je "Akustik bend", da bi u ponoć nastupio trubački orkestar Mila Stanića.

Za nezaboravni provod na Zlatiboru zaslužni su "Bajaga i Instruktori", koncertom koji propraćen spektakularnim vatrometom.

Pet hiljada Subotičana, u dobroj atmosferi koja je protekla bez incidenata, dočekalo je Novu godinu na centralnom gradskom trgu u Subotici, koji je u ponoć obasjao vatromet. Građani su se zabavljali uz nastupe pop grupa iz Mađarske i Subotice

Vrščanima je pevao Dejan Cukić. U Valjevu su nastupili Ana Bekuta, Željko Joksimović i grupa Neverne bebe.

Oko hiljadu građana Jagodine i Pomoravlja, uz raskošan vatromet i pevačicu Bojanu Barjaktarević u veslom raspoloženju, sa puno pirotehnike, dočekalo je Novu 2013. godinu na glavnom gradskom trgu.

Nišlije su na centralnom gradskom trgu uz muziku Sanje Ilić i "Balkanike" dočekale Novu 2013. godinu, a okupljenima se tačno u ponoć obratio gradonačelnik Niša Zoran Perišić



I Borani su 2013.dočekali na ulici, uz vatromet I trubače.

Kruševljani su slavili uz koncert Miroslava Ilića i tradicionalni vatromet. Tačno u ponoć, srećnu Novu godinu su Kruševljanima, uz zvuke trubača, poželeli najbolji "svetosavski učenici", dok je Vojska Srbije obezbedila kazane sa vinom, čajem i kuvanom rakijom.

Većina građana severnog dela Kosovske Mitrovice Novu godinu dočekala je u krugu porodice i prijatelja, a neki su "najluđu noć" proveli u restoranima i hotelima.

Na severu Kosova više lica je povređeno u tučama tokom novogodišnje noći, a jedna osoba u Zvečanu je zbog korišćenja vatrenog oružja privedena.

U masovnoj tuči koja se dogodila rano jutros u severnom delu Kosovske Mitrovice povređeno osam lica, koji su nakon ukazane lekarske pomoći u bolnici pušteni na kućno lečenje.

Lozničani nisu imali organizovan doček Nove godine na gradskom trgu, ali su mnogi "najluđu noć" proveli u restoranima, klubovima i kafeima, od kojih su većina uspeli da rasprodaju svoje novogodišnje aranžmane.

U Loznici je, zbog mera štednje, izostalo slavlje na Trgu Vuka Karadžića, za koje su do sada sredstva obezbeđivali lokalni privrednici, a umesto toga grad je finansirao postavljanje otvorenog klizališta.

(agencije/MONDO, foto: Tanjug, Filip Krainčanić i Jaroslav Pap)

Komentari 10

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

lex kv

samo je trg u kraljevu bio prazan,tuga,jad i beda...

Mario

Vatromet je stvarno bio super ali je bio sakriven u sumici a da nismo pevali cojle manojle i cke beogradske zabava nebi bila nikakva posto je Bajaga udavio izborom muzike.

Dragana

SRECNA NOVA GODINA!!!!!!

special image