• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DS podseća Dačića na inflaciju i plate 2000.

Reagujući na izjavu premijera da su pre 2000. "preduzeća radila" demokrate podsećaju da je tada prosečna plata bila 48 evra a inflacija 112 odsto.

Reagujući na izjavu predsednika SPS-a i premijera Srbije Ivice Dačića na konvenciji u Zaječaru da su "pre 2000. godine preduzeća radila, a da oni koji su došli posle na vlast to nisu mogli da održavaju", iz Demokratske stranke demokrate navode da je BDP tada bio 3,5 puta niži nego danas, da je država imala 401 milion evra duga po osnovu 1,5 neisplaćenih penzija, 341 milion evra duga po osnovu 20,5 neisplaćenih penzija poljoprivrednicima, a 71 milion evra duga po osnovu neisplaćenog dečijeg dodatka.

Demokrate podsećaju i da je Srbija imala dug od 343 miliona evra po osnovu depozita kod Dafiment banke i Jugoskandika i 56 miliona evra duga po osnovu Zajma za privredni razvoj - preporod Srbije.

Ukupni prihodi od akciza u budžetu za 2000. godinu iznosili su 90 miliona evra, dok su u budžetu za 2013. preko dve milijarde evra, pri čemu je cena goriva tada bila viša nego danas, napominje DS.

"Osim ovih podataka, građani se dobro sećaju praznih rafova u prodavnicama, redova za šećer, brašno, ulje i benzin, sankcija i ratova. DS ne čudi što je Dačić sve ovo zaboravio, kao što je zaboravio i da SPS nije bio na vlasti samo četiri godine, jer je podržavao Koštuničinu i Dinkićevu vladu od 2004. do 2007. godine i učestvovao u vlasti od 2008. do 2012. godine", piše u saopštenju DS.

Dačić je na mitingu u Zaječaru, pored ostalog, rekao da je pre 2000. godine vreme bilo teško, ali da su preduzeća radila, kao i da oni koji su došli posle to nisu mogli da održavaju.

(Tanjug)

Komentari 14

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

misa.p

Kirbis da si bio odrastao covek u to vreme nikada nebi pomesao Ante Markovica sa Dragoslavom Avramovicem... Cuo si nesto pa sada pametujes.Idite u Cupriju pa radite ceo mesec za 10000dinara pa onda solite pamet nekom kako su doneli boljitak posle 2000ite

Kirbiš

Da, predzeća su radila zato što bil socijalne ustanove, plate su se obezbeđivale štampanjem para, doprinosi nisu plaćaničak i većini državnih preduzeća,jesu komunalije bile džabe ali su zato sva komunalna bili gubitaši,jedinošto je bilo tada bolje je da se partokratija sprovodila po principu jedančovek jedno radnomesto a danas jedno radno mesto dva čoveka pa ko okasni na posao nema gde da sedne.

Milan

Ja sam ziveo lose...plata mi je bila danasnjih 30 eur...

special image