• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovako je bilo na osnivačkoj skupštini SNS 2008.

Izvor mondo.rs

Osnivačka Skupština Srpske napredne stranke održana je na današnji dan 2008. godine u Sava centru. Nikolić i Vučić na binu izašli uz muziku iz "Rokija".

Tog 21. oktobra 2008. Tomislav Nikolić izabran je za predsednika stranke, a Aleksandar Vučić za njegovog zamenika. Oni su na binu Sava centra izašli uz muziku iz filma "Roki", a svečanu atmosferu upotpunili su Cakana, Oliver Mandić, Željko Šašić i brat Radovana Karadžića, Luka.

Kao moto stranke tada je predstavljena krilatica "Ne izdaj Srbiju", a kao himna "Tamo daleko".

Svečanom delu osnivačke skupštine naprednjaka prisustvovali su ambasadori Slovačke, Norveške, Kube, Indije, Švedske, Danske, Alžira i predstavnici ambasada SAD, Ruske federacije, Francuske, Nemačke, Španije, Indonezije, Grčke i Libije.

Tomislav Nikolić izjavio je da će se ta stranka boriti da svi građani žive bolje i da Srbija u isto vreme bude najbolji saradnik Ruske Federacije i ponosni član EU.

Povezane vesti

Istakao je da Srbi traže poštovanje, jednakost i priznanje i svima nude prijateljstvo ali da to ne znači da će trgovati svojim interesima i da im je svejedno u kakvoj zemlji će da žive.

" Mi smo ozbiljan evropski narod, opredeljen za demokratiju, mir, stabilnost i saradnju ali nismo sluge i nikada nećemo biti sluge", poručio je Nikolić.

On je dodao da se sa liderom Srpske radikalne stranke Vojislavom Šešeljem nije razišao jer su se posvađali i "podelili kao ljudi". "Ja sam otišao ostaviši sve što sam za stranku stekao, ništa sem svoje lične sudbine i uspomena nisam poneo sa sobom", naveo je on.

Prema njegovim rečima, nisu naprednjaci "otišli" već su samo ostali verni pravoj, izvornoj, autentičnoj politici koju je on prethodnih godina vodio.

Nikolić je dodao da je na SNS "pala kocka" da oslušne glas naroda i odredi kuda Srbija ide jer jedino oni imaju snage da odgovore na te zahteve, da se odupru korupciji i kažu silnicima "sebi prste".

"Naš moto je - ne izdaj Srbiju, ne stavljaj interes pojedinaca ispred srpskog interesa, ne trguj srpskim interesima. Mi smo ozbiljni ljudi, na ozbiljnom poslu u ozbiljnom vremenu", naglasio je Nikolić.

Predsednik naprednjaka je naglasio i da će za tu stranku Kosovo i Metohija zauvek biti deo Srbije jer je to uklesano u srpskoj istoriji i dodao da ništa šta je srpsko nije na prodaju.

Dodao je i da će svečana pesma SNS-a biti "Tamo daleko".

Zamenik predsednika SNS-a Aleksandar Vučić pozdravio je okupljene, a predstavnicima stranih zemalja je poručio da je reč koja je nejvažnija u sprskom narodu poštovanje.

"Mi vas poštujemo i ni od koga ne trazimo više - već da poštuju oni nas, hoćemo da uzdignute glave razgovaramo sa vama a ne da klečimo i molimo bilo koga", kazao je on dodajući da je cilj da Srbija bude u Evropi ali u isto vreme i da sačuva Kosovo i Metohiju.

"Jedini rezultat koji priznajem jeste pobeda. Moramo da pobeđujemo ne zbog stranke već zbog Srbije i budućnosti naše dece ", istakao je Vučić.

Srpska napredna stranka je nastala u septembru 2008, najpre kao poslanički klub Napred Srbijo, u kojem se našlo 17 poslanika Srpske radikalne stranke, koji su nakon toga izbačeni iz SRS. SNS je u registar političkih partija upisana 10. oktobra 2008.

Od ove osnovačke skupštine SNS do danas mnogo toga se promenilo.

SNS je prvi put učestvovala na parlamentarnim izborima održanim u maju 2012. na listi "Pokrenimo Srbiju - Tomislav Nikolić", koja je dobila najveći broj glasova i u julu 2012. formirala vladu sa listom SPS-PUPS-JS i URS.

Tomislav Nikolić pobedio je na predsedničkim izborima Borsia Tadića i postao predsednik države, zbog čega je podneo ostavku na mesto predsednika stranke.

Aleksandar Vučić izabran je za predsednika stranke u septembru 2012. na vanrednoj Skupštini SNS.

Naprednjaci će večeras na svečanoj akademiji obeležiti pet godina rada.

Tagovi

sns

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Robert

Blago nama

marko

SNs i Sps uz naravno DS sto pre u zaborav.

special image