• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dačić: Ostvarićemo najbolji rezultat od 2000.

Izvor Tanjug

SPS-PUPS-JS nastupiće u koaliciji i na predstojećim martovskim izborima i ostvariće najbolji izborni rezultat od 2000. godine, uvereni su lideri te koalicije.

U prostorijama SPS  lider socijalista Ivica Dačić, zamenik predsednika PUPS Milan Krkobabić i predsednik JS Dragan Marković potpisali su danas koalicioni sporazum, a na zajedničkoj konferenciji za novinare poručili su da je to samo prvo poluvreme.

Oni su rekli da će, posle kratke pauze koliko će trajati predizborna kampanja, biti spremni da nastave da menjaju Srbiju na bolje, grade je i zapošljavaju, ali vodeći računa o odbrani temeljnih vrednosti socijalne pravde, kao i o stvaranju pravne države i nastavku borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Šef socijalista rekao je da se nije razgovaralo sa drugim strankama o eventualnom proširenju koalicije, kao ni o postizbornim koalicijama, iako će dosadašnji partneri u vladi biti prvi sa kojima će ti razgovori biti vođeni.

"Nismo razgovarali sa drugim strankama o širenju koalicije, nismo ni hteli", rekao je Dačić i dodao da niko unapred ne može da kaže kako će izgledati buduća vlada.

"Svako će vas poštovati onoliko koliko ste jaki, ja se ne opterećujem time ko je kome šta obećao i šta se priča, zajedno imamo ogromnu većinu, a da li ćemo nastaviti saradnju (sa SNS), to će se videti posle izbora, to će odrediti narod", rekao je Dačić odgovarajući na pitanje da li od naprednjaka očekuje poziv za formiranje i nove vlade.

Prema njegovim rečima, u narednim danima biće predata jedinstvena lista kandidata za izbore i biće odlučeno ko će biti šef izbornog štaba.

Dačić je podsetio da je za prethodne izbore on vodio izborni štab, a na interesovanje novinara što na konferenciji nije predsednik Izvršnog odbora Branko Ružić, lider socijalista je rekao da nisu tačni neki medijski napisi da je u SPS bura.

"Nema bure, trenutno duva košava i nije reč ni o kakvom konfliktu", uz osmeh je rekao Dačić i naglasio da je njegova želja da i SPS i koalicija koju predvodi bude sve bolja, sa još boljim kadrovima i da su te kadrovske promene nužne.

Dačić je takođe rekao da ne želi da se bavi onim političkim strankama "čiji je jedini razlog za učešće na izborima namera da se iz vlasti izbaci koalicija koju predvodi".

"Ova vlada nije pala jer je loše radila, već na osnovu dogovora da je potreban puni, veći legitimitet za buduću vladu", rekao je Dačić i naglasio da u Srbiji nema diktature, kao što neki tvrde, jer se u diktaturi ne održavaju parlamentarni izbori.

On je rekao i da su neke priče motivisane idejom da, ako samo određene stranke budu ušle u koaliciju sa SNS, onda će Srbiji biti dobro i podsetio na nedavne izjave lidera LSV Nenada Čanka, koji je rekao da treba formirati front protiv SNS, šefa liberala Čedomira Jovanovića da ne sme u Srbiji da vlada samo jedna stranka, kao i na slične izjave Borisa Tadića i predsednika DS Dragana Djilasa.

"Svi oni to govore, a svi žele sa njima u koaliciju. Te priče su deo unutarstranačke borbe i time se pravi ogromna šteta Srbiji", ocenio je Dačić.

On je dodao da mu je cilj da pobedi "sve njih sa te strane", a da je bio uveren da će biti bolji od DS i pre "njihovih svađa", jer mu je dosta priča da su bolji od SPS.

"Dosta mi je njihovih priča da su nas svemu naučili, kako da hodamo, kako da dišemo, da su oni simboli i bogovi demokratije, Amon, Ra, Zevs i ostali. Ne postoji vakcina za povratak i džaba se trude, ova vlada ima rezultate kojima se divi ceo svet, svi osim u Srbiji", rekao je Dačić.

Lider socijalista je podsetio da je stranka koju vodi bila u vlasti, opoziciji i na zgarištu, ali da je nikada nije napuštao već je podigao iz mrtvih, a da se izbori pretvaraju u geometrijsko progresivno razmnožavanje nekih političkih stranaka koje se navodno bore protiv nekih.

On je dodao da veruje da će se i na Kosovu i Meothiji sprovesti izbori, kao i prethodni parlamentarni, uz pomoć OEBS-a, ali da od Prištine još nisu stigli jasni odgovori da li će glasanje biti organizovano kao za dijasporu.

"Bitno je da se izbori sprovedu", naglasio je Dačić.

Dačić je takođe rekao i da se zalaže da se izbori na različitim nivoima održavaju odvojeno i da se prekine sa praksom vanrednih izbora.

Njegovi koalicioni partneri potvrdili su opredeljenje i za postizbornu saradnju, a Krkobabić ocenio da "sve prave porodice ostaju zajedno".

Predsednik JS Dragan Marković rekao je da je 2008. godine napravljen preokret kada je formirana proevropska vlada i da je zato upravo ta koalicija najzaslužnija za to što Srbija uživa veliku popularnost u Evropi.

On je takođe naglasio da ga više niko neće naterati da glasa za nekog ministra, a da se "unapred zna da će uništiti Srbiju".

Koalicija SPS- PUPS-JS treći put zaredom izlazi na izbore u tom sastavu s obzirom na to da su i 2008. godine i 2012. godine nastupale zajedno na republičkim izborima.

Komentari 17

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dd

Bolje biti pijan nego lud i glasati iste političare uzalud one koji ovu zemlju već decenijama vuku na dno pakla.NIKADA GLASATI NEĆU NIKOGA šta me briga više za glasanje to treba ukinuti i vratiti monarhiju jer bez kralja nam nevalja

007

Dobro je. Bice gore. A ko moze da kola izvadi iz kanala? Ceda? Vuk?, Boris?,

Jedno pitanje?

Da li vas to boli glava: zato sto niste radili ono sto je trebalo ili ste radili ono sto nije trebalo da radite?

special image