• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Denio: Srbija možda u EU do 2020. godine

Izvor Beta

Ambasador Francuske u Srbiji Fransoa-Gzavije Denio procenio je danas da je ulazak Srbije u Evropsku uniju moguć do 2020. godine, i rekao da to zavisi od same zemlje I njene vlade.

"Ova zemlja ima sve administrativne i diplomatske kapacitete za to, ali neophodno je to i sprovesti u delo", rekao je Denio studentima koje je ugostio u svojoj rezidenciji u Beogradu.

Upitan da li će priznavanje nezavisnosti Kosova biti uslov za ulazak Srbije u EU, Denio je rekao da "to nikada nije bio uslov" i podsetio da nezavisnost Kosova nisu priznale sve članice EU.

Na pitanje da li će EU poštovati neutralni stav Srbije o ukrajinskoj krizi, Denio je rekao da "EU ne mora da poštuje stav Srbije o Ukrajini".

"Srbija ili čini ono što treba ili ne čini. Srbija nije neutralna o tom pitanju što se moglo videti i po izjavama premijera i ministra spoljnih poslova koji su rekli da Beograd poštuje teritorijalni integritet Ukrajine. Dakle, oni srećom imaju isti stav kao EU", rekao je Denio.

Francuski ambasador je kazao i da je u 21. veku neprihvatljivo anektirati jednu zemlju.

"Ubeđeni smo da treba naći diplomatsko i političko rešenje sa Rusima", rekao je Denio i dodao da je Rusija velika zemlja i ključan partner i za EU i za Srbiju.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image