• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sudije sad mogu da rade do 65. rođendana

Izvor Fonet

Skupština Srbije usvojila je danas izmene Zakona o sudijama i Zakona o javnom tužilaštvu, kojima se propisuje da sudija, javni tužilac i zamenik javnog tužioca mogu da rade do 65 godina života, bez obzira na godine radnog staža.

Izmenama Zakona o javnom tužilaštvu propisana je i obaveza da se tužilački pripravnici koji su položili pravosudni ispit sa najvišom ocenom prime u radni odnos na neodređeno vreme u zvanju tužilački saradnik.

Nova komisija za konkurenciju

Skupština Srbije je na današnjoj sednici izabrala Miloja Obradovića za predsednika Komisije za zaštitu konkurencije i Veljka Milutinovića, Mirjanu Mišković-Vukašinović, Marka Obradovića i Ivana Ugrina za članove Saveta te Komisije.

Usvojena je i izmena Zakona o legalizaciji objekata, kojom je predviđeno da se za šest meseci produži rok u kome podnosilac zahteva za legalizaciju objekata treba da dostavi svu potrebnu dokumentaciju.

Parlament je potvrdio Ugovor o trgovini naoružanjem i Sporazum između Srbije i Španije o razmeni i uzajamnoj zaštiti tajnih podataka.

Ugovorom o trgovini naoružanjem reguliše se pitanje izvoza, uvoza, tranzita, pretovara i posredovanja, odnosno transfera konvencionalnog naoružanja i regulišu kategorije naoružanja na koje se odnose zabrane, kriterijumi o kojima svaka država vodi računa prilikom donošenja odluka o izvozu, kao i druga pitanja u vezi sa transferom naoružanja.

Sporazum između Srbije i Španije o razmeni i uzajamnoj zaštiti tajnih podataka potpisan je 13. marta 2014. godine u Madridu i on će, kako je ranije predlagač rekao, doprineti unapređenju bilateralne saradnje sa Španijom u sektoru bezbednosti.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

 Sudije sad mogu da rade do 65. rođendana