Zamenik predsednik SRS Nemanja Šarović je rekao novinarima i da radikali još uvek ne znaju tačno vreme povrataka Šešelja iz Haga i da li će to biti danas ili sutra a da će pola sata pre poletanja aviona iz Holandije obavestiti javnost.

On je istakao i da SRS neće dozvoliti ni da se prilikom dočeka Šešelja na beogradskom aerodromu desi bilo kakav incident a oštro je protestovao i protiv informacija da će vlast zabrani da se tada snima i fotografiše povratak lidera radikala.

Šarović nije mogao da preciczira koji će biti prvi politički potezi Šešelja po povratku iz Hagu, napomenuvši da će javnost a i funkcionari SRS to verovatno čuti na skupu "Pozdravimo pobednika" u subotu u centru Beograd.

Videošarović doček

 Šarović je istakao da će 15. novembra na Trgu Republke biti odrzan "velik iskup dobrodošlice" naglasivši da su radikali sigurni da se na tom skupu neće desti bilo šta ružno.

"Želim da vas obavestim da imamo informaciju da će režim na svaki mogući nacin pokušati na napravi neki incident i da tako baci senku na dolazak Šešelja", rekao je on.

Šarović je naglasio "da priče da će Šešeljh izazvati nekakvu destabilizaciju ili haos i nemire u Srbiji jednostavno nisu tačne", istakavši da je jedino što će Šešelj destabilizovati "izdajnički režim u Srbiji".

On je rekao da je danas tražio hitan sastanak sa načelnicima nekoliko funkcionera beogradskog MUP na kome će se utrvditi svi detalji vezano za skup koji će biti održan.

"Što se tiče SRS i Komiteta za odbranu Šešelja nama bilo kakav incident nije potreban", rekao je, on izrazivši uverenje da država, ukoliko želi da bilo koji skup prođe mirno da to može da uradi.

Prema njegovim rečima, država je to pokazala prilikom održavanja Prade ponosa a pristalice SRS ne očekuje da ih polcija štiti kao što je štitile ucenike te manifestacija.

"Očekujem da profesionalno obave svoj posao i da oni ne budu ti koji će biti inicijatori incidentata kao što se to desilo na skupu povodom hapšenja Radovana Kardžića kada je zbog neprofesionalne intervencije policije došlo do incidenta ... i kada je stradao Ranko Panić", rekao je on.

Prema njegovim rečima, SRS će u subotu organizovati veliki broj pripadnika obezbeđenja, privatnu firmu za obezbeđenje i aktiviste iz čitave Srbije, a tako će biti i prilikom dolaska Šešelja na beogradeski aerodrom.