Osumnjičeni u ovom procesu su bivše vođe OVK, među kojima ambasador Kosova u Albaniji Sulejman Selimi i predsednik opštine Srbica Sami Ljuštaku.

"Svedok A" je, odgovarajući na pitanje Selimijevog advokata Gregorija Smita potvrdio ono što je ranije rekao u istrazi - da je "učitelj Selimija bio Hašim Tači".

"Hašim Tači je naredio njemu (Sulejman Selimiju) da ubije te ljude (označene kao špijune Srbije) tada, a to čini i dalje", rekao je svedok, a prenosi prištinski "Ekspres".

Potom je "Svedok A" upitan od predsednika sudskog veca Dariusa Silickog opisao do detalja kako je izgledala soba za zadržavanje u selu Likovce koje se nalazi u opstini Srbica, odgovarajuci da je u toj sobi video svih deset optuženih u ovom procesu.

On je rekao da je ova lica poznavao i ranije te mu zbog toga nije bilo teško da ih identifikuje.

U sudskom procesu "Drenica 2", "Svedok A" je, odgovarajući na pitanje Selimijevog advokata Smita rekao da su mu četri pripadnika OVK rekli da ih Amerika plaća da ubiju špijune.

Ovu izjavu "Svedok A" je bio dao 11. avgusta, a advokat Gregori Smit je pitao da li je to istina.

"Ovde u sudnici ste rekli da su lica koja su vas tukla rekla da su plaćeni iz Amerike da ubiju špijune. Da li ste tako rekli?" pitao je Selimijev advokat.

"Da, gospodine", kratko je odgovorio svedok. "Ko vam je rekao to?" upitao je advokat.

"Rekli su mi Sulejman Selimi, Hisni Tači, Zećir Demaku i Jahir Demaku. Takođe su mi rekli da uzimaju po 500 nemackih maraka mesečno da bi ubili špijune", rekao je "Svedok A".

Svedok je rekao da su mu Sulejman Selimi i još trojica iz OVK rekli da su sebe obezbedili i ako Srbija dobije rat, s ozbirom da bi ih u tom slučaju odveli u Ženevu.

Advokat Sulejmana Selimija se žalio da nema zapisnik sa prošlih sudskih zasedanja a predsednik sudskog veća je naredio da se zapisnik štampa i da se preda odbrani, prenose prištinski mediji.