• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evo šta je Meron odgovorio Josipoviću za Šešelja

Izvor SRNA

Predsednik Haškog tribunala Teodor Meron napisao je u pismu hrvatskom predsedniku Ivi Josipoviću da je pomirenje u regionu zadatak za državnike, a ne za sud.

Meron je dodao da bi presuda Vojislavu Šešelju trebalo da bude doneta posle jula 2015.

"Iako shvatam vašu zabrinutost zbog privremenog puštanja na slobodu Šešelja i mogućeg uticaja tog događaja na proces pomirenja na Balkanu, kao i uloge Haškog tribunala u tom procesu, uvek sam smatrao da političari, verske i ostale lokalne vođe unutar svojih društava moraju biti ti koji će ubrzati taj proces", naveo je Meron u odgovoru na Josipovićevo pismo.

Meron ističe da, iako je predsednik Haškog tribunala, nema preveliki uticaj na slučajeve kojima se ne bavi lično, ali uverava Josipovića da će presuda biti donesena vrlo brzo - nakon jula 2015, piše "Jutarnji list".

"Poznato vam je da je nekoliko stvari uticalo na ovaj postupak, poput nedovoljnog broja sudnica, zdravstvenog stanja optuženika, kao i činjenice da se sam brani, potom promena sudije u veću, koji je zatražio rok do jula 2015. da se upozna sa celim slučajem. Iskreno se nadam, a to mi je obećao i predsednik veća, da će presuda biti doneta vrlo brzo nakon tog roka", naveo je Meron.

Hrvatski predsednik je u pismu upućenom Meronu upozorio da "moguće jačanje političkih aktivnosti Šešelja i opasnost da njegov govor mržnje ponovo dobije pobornike mogu teško narušiti mir i stabilnost u jugoistočnoj Evropi".

Komentari 10

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Krajisnik

Prica se prica da rusi dolaze...a i mi sa njima...

Xyx

Znaci zato sto Hrvatskoj smeta Seselj,mopa dozivotno u zatvor.Ovo je strasno.Hrvatska trgovala organima Srba 91,i to nije strasno,priznali nezavisno Kosovo,ubili 3000civila pri begu u oluji a proterali 300hiljada.I oni traze dobrosusedske odnose,a nizasta se ne kaju.Ispade Seseljeve reci opasnije od svega toga.Mogu tako da nas ponizavaju,jer mi klecimo i trazimo oprostaj.Bruka Srbije Vekaric i Vukcevic su gonioci Srba,a zlocini protiv Srba ih ne interesuje.Sada sude novinarima.Zele da ubiju svaku borbu za istinu,srpskog naroda.Oni su srpski Hag.A nalogodavci ambasadori,Hrvati,Muslimani,Hag sve u cilju zatiranja slobodne reci i odbrane zemlje.Ovo su strasna vremena,strasna!

Срђан

И после Шешеља , Шешељ !

special image