• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Madjarske vize važiće i 2008.

Generalni konzul Madjarske u Srbiji Ferenc Nadj izjavio je da 1. januara, kada Madjarska prelazi na šengenski sistem viza, neće prestati da važe vize za tu zemlju čiji rok ističe do kraja sledeće godine. Nadj je za novosadski "Dnevnik" precizirao da će se te vize i dalje odnositi samo na pravo ulaska i boravka u Madjarskoj, a da će gradjani koji od 1. januara dobiju i šengensku vizu automatski izgubiti madjarsku vizu.

Generalni konzul Madjarske u Srbiji Ferenc Nadj izjavio je da 1. januara, kada Madjarska prelazi na šengenski sistem viza, neće prestati da važe vize za tu zemlju čiji rok ističe do kraja sledeće godine.

Nadj je za novosadski "Dnevnik" precizirao da će se te vize i dalje odnositi samo na pravo ulaska i boravka u Madjarskoj, a da će gradjani koji od 1. januara dobiju i šengensku vizu automatski izgubiti madjarsku vizu.

"Kada neko od 1. januara 2008. bude imao šengensku vizu, moći će da udje ne samo u zemlju izdavanja nego na teritorije još 24 države Evropske unije", rekao je Nadj.

On je naveo da je šengenska viza, koja na snagu stupa 1. januara, ista ili slična sadašnjoj vizi tipa "C", što znači da važi za boravak na godinu dana, pri čemu je maksimalan boravak dva puta po 90 dana.

Ocenio je da je povoljna okolnost to što su Evropska unija i Srbija potpisale ugovor o viznim olakšicama, navodeći da će gradjani Srbije pod povoljnijim okolnostima moći da udju u zemlje šengenskog pojasa.

Nadj je dodao da je za Srbiju povoljna činjenica što od marta sledeće godine i sama prelazi na izdavanje novih desetogodišnjih pasoša, čime se otvara put za dobijanje dugoročnih viza.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image