"Mi zajedno možemo da unapredimo američko-srpske ekonomske odnose, kako bismo stvorili radna mesta i dali priliku mladim ljudima u Srbiji i Americi", rekao je ambasador na srpskom jeziku u video poruci kojom se predstavio

Skot je naveo i da mu je "čast da bude ambasador u Srbiji".

Novi ambasador SAD, koji je danas predao akreditiv predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću, naveo je da je diplomatsku karijeru započeo pre 30 godina baš u ovom regionu.

"Pre 30 godina počeo sam diplomatsku karijeru u vašem regionu. Kroz 16 selidbi i osam država, supruga i ja smo podigli dva sina Marka i Kristijana. Ovo je prvi put da idemo bez njih ali oni se mnogo raduju posetama Srbiji", rekao je Skot.

Na kraju snimka objavljenog na sajtu Ambasade SAD, on je rekao i da voli da uživa u prirodi u slobodno vreme, da vozi bicikl i da upoznaje nove kulture.

"Srbija je baš kao i Arizona u kojoj sam odrastao poznata po svojoj izuzetnoj prirodnoj lepoti i geografskoj raznovrsnosti", rekao je Skot i dodao da jedva čeka da upozna "Srbiju - lepu zemlju i velikodušno gostoprimstvo koje je poznato širom sveta".

Novi ambasador SAD u Beogradu, koji je na toj dužnosti zamenio Majkla Kirbija, karijerni je diplomata sa iskustvom u evropskim i multilateralnim pitanjima.

Službovao je u misijama SAD pri OEBS i UN, kao i u Italiji, Rusiji, Izraelu i Hrvatskoj, navodi se u njegovoj biografiji koju je objavio Stejt department.