Vuk Jeremić: 3. 7. 1975.
MN Press Vuk Jeremić: 3. 7. 1975.

Beogradski magazin "Nedeljnik", navodi da Nikolić smatra da se Jeremić podsmevao njemu i celom državnom vrhu pred glasanje o prijemu Kosova u UNESCO, koji se završio dobro po Begorad, i zbog toga ostaje bez podrške eventualnoj kandidaturi.

Nikolić je, kako navodi nedeljnik, nameravao da podrži kandidaturu bivšeg šefa srpske diplomatije i imao je nekoliko sastanaka sa njim, ali je, prema rečima predsednikove savetnice Stanislave Pak, "na kraju morao da odustane".

Sporan je bio Jeremićev stav da je i pre glasanja za prijem Kosova u Unesko sve poznato i da aktuelna vlast u Beogradu priprema teren da "veliča pobedu, a ako izgubi kaže da je to bilo u nenormalnim okolnostima".

"Nedeljnik" piše i da Nikolić tvrdi da izostanak podrške nema nikakve veze sa istraživanjima javnog mnjenja u kojima Jeremić ima dobre rezultate i eventualno bi mogao da se kandiduje za predsednika Srbije.

Vuk Jeremić je bivši ministar za spoljne poslove Srbije u dve vlade, i nekadašnji predsedavajući Generalne skupštine UN. Osnivač je i šef Centra za međunarodne odnose i održivi razvoj (CIRSD), i ima dobre kontakte u međunarodnoj zajednici.