undefined Sputnjik


Svečanosti u Narodnom pozorištu prisustvovao je i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i reditelj Emir Kusturica.

Kusturica je čestitao rođendan Sputnjiku i "njegovoj porodici", poručivši da je divno imati mogućnost da se porede informacije.

On je rekao da je posle pada Berlinskog zida zavladao teror informacija što je Srbija najbolje osetila na svojoj koži tokom 90-ih godina prošlog veka, s obzirom da je tada plasirana slika koja ne pripada našem narodu.

Kusturica je rekao da je na primer jedna engleska televizija kada su u Žepi muslimanske oružane snage izvršile pokolj nad Srbima objavila da su to uradili Miloševićevi bojovnici i da je kao muslimane prikazala Srbe i njihove ožalošćene majke.

Čuveni reditelj je, takođe, rekao da je jedna francuska televizija pre nekoliko dana kada su ruski avioni u saradnji sa sirijskim snagama napali konvoj nafte kojom je Islamska država trgovala preko Turske pustila snimak sa objašnjenjem da su to uradili američki lovci.

On je istakao da nije bilo Sputnjika ne bi se saznalo da su to u stvari bili ruski avioni.

Svečanosti su prisustvovali i ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin, ministar za rad zaposljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin i druge poznate ličnosti iz javnog života.