• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mirović: U vladi pokrajine SNS-u osam resora

Izvor Tanjug

Nova Pokrajinska vlada imaće jedan sekretarijat više u odnosu na prethodnu, izjavio je danas mandatar Igor Mirović i dodao da će, od ukupno 12 resora, na čelu osam biti naprednjaci.


 Preostala četiri će  voditi SPS, Pokret socijalista, Socijaldemokratska partija Srbije i Savez Vojvođanskih Mađara.

Mirović je rekao Tanjugu da će novi sekretarijat biti Sekretarijat za socijalna pitanja, demografski razvoj i ravnopravnost polova i da će ga voditi kandidat koga predloži Pokret Socijalista.

Na čelu Sekretarijata za privredu i turizam biće kandidat SPS-a, Sekretara za obrazovanje preložiće SVM, a Sekretarijat za energetiku, saobraćaj i građevinarstvo vodiće kandidat SDPS-a.

Kada je reč o kadrovskim rešenjima sastava nove Pokrajinske vlade Mirović je rekao da će sekretarijat za zdravstvo voditi docent doktor Zoran Gojković, da će na čelu Sekretarijata za visoko obrazovanje i naučno - istraživačke delatnosti biti Zoran Milošević, koji je do sada bio na dužnosti zamenika predsednika Saveta univerziteta u Novom Sadu, dok će bivši odbojkaški reprezentativac

Vladimir Batez biti pokrajinski Sekretar za sport i omladinu, dodajući da će preostala personalna rešenja saopštiti u ponedeljak na sednici Skupštine AP Vojvodine.

Po Mirovićevim rečima za mesta na čelu resora u Pokrajinskoj vladi biće predloženi ljudi koji baš u tim oblastima imaju rezultate, jer, kako je rekao, nije cilj da se "ta mesta popunjavaju metodom izbora onih koji ne znaju ništa konkretno da rade, već je cilj da se ta mesta popune ljudima koji imaju rezultate, koji poznaju oblast iz kojih dolaze i koji su kvalifikovani za taj posao i koji su sposobni da se program Pokrajinske vlade sprovede do kraja".

"Odlučili smo da posle nekoliko godina ponovo formiramo poseban sekretarijat sa socijalna pitanja, gde ćemo obuhvatiti potrebe svih onih koji objektivno i imaju razloga da tu pomoć i prime - socijalno najugroženije kategorije stanovništva, osobe sa posebnim potrebama, porodice palih boraca, invalidi rada, invalidi drugih kategorija, deca bez roditeljskog staranja itd. U toj oblasti želimo da izdvojimo značajna sredstva za rešavanja tih pitanja", rekao je Mirović, dodajući da je namera kada je reč o Sekretarijatu za privredu i turizam, da se turističkoj privredi da dodatni impuls.

Osim što je broj sekretarijata povećan za jedan resor nova Pokrajinska vlada će se od odlazeće pokrajinske administracije razlikovati po tome što su će biti izmenjene nadležnosti pojedinih sekretarijata.

Kako je rekao Mirović analizom dosadašnjih nadležnosti sekretarijata želja je da se daju prioriteti u pojedinim oblastima, pre svega u oblastima privrede gde će poseban akcenat biti stavljen na turističku privredu ili u Sekretarijatu za kulturu i informisanje koji će u novom sazivu nositi naziv Sekretarijat za kulturu, informisanje i odnose sa verskim zajednicama, jer je, po njegovim rečima, namera da se i tom pitanju da posebna pažna i da se obnove neopravdano zapostavljeni odnosi između pokrajinske administracije i svih verskih zajednica koje bitišu u Vojvodini.

"Sve snage želimo da usmerimo u ekonomski razvoj Pokrajine kroz jednu novu politiku koju smo promovisali tokom predizbornje kampanje, a to je politika okupljanja oko projekata, saradnje sa vladom Republike Srbije boreći se za interese Vojvodine u onoj meri u kojoj je i Ustav da određene nadležnosti, ali sa idejom da zajedno, uz značajne impulse koji treba da dođu od pojedninih republičkih ministarstava, Vojvodini donesemo nove vrednosti kroz projekte koji su pred nama.

Centralni prioritet će biti ekonomski razvoj i tu očekujem da svi moji saradnici daju svoj maksimum", istakao je Mirović.

On je naglasio da će Pokrajinska vlada na čijem će čelu biti raditi na poboljšanju poslovnog ambijenta u AP Vojvodina izgradnjom poslovne infrastrukture kako bi, posebno u opštinama koje ne spadaju sam vrh ekonomske razvijenosti, u pograničnim opštinama i u opštinama koje mogu da se svrstaju u poslednju kategoriju po stepenu ekonomske razvijenosti, strani i domaći investitori bili podstaknuti da ulažu u te opštine i da otvaraju nova radna mesta.

"Investitori su dolazili u samo neke opštine u Vojvodini, a naša želja je da dođu u svih 45 vojvođanskih opština, kako bi nakon četiri godine mogli da kažemo da su sve opštine u Vojvodini otvorile jedan ili dva pogona i zaposlile 100, 200 ili više radnika i to je naš prvi cilj. Drugi je da velike infrastrukturne projekte koji treba da budu u funkciji ekonomskog razvoja pripremimo i završimo, neki od tih projekata su u toku i to su poznati projekti Banatske magistale, odnosno brzog puta Beograd - Zrenjanin, auto-put Novi Sad - Ruma, brze pruge kroz Vojvodinu, odnosno pruga Beograd - Budimpešta", najavio je Mirović.

On je pomenuo da nas očekuju i značajne investicije u oblasti zdravstva u Vojvodini i istakao da veruje da će nakon četiri godine Srpska napredna stranka sa svojim partnerima moći svima da kaže da je učinila mnogo za Vojvodinu.

Mirović je kazao da može da obeća da će se svake godine raditi na realizaciji pomenutih infrastrukturnih projekata i projekata u oblastima zdravstva, prosvete i svim drugoim oblastima, ali je napomenuo da je za to potrebna i pomoć vlade Republike Srbije, a kada je reč konkretno o projektima Banatske magistrale, auto - puta Novi Sad - Ruma sa tunelom kroz Frušku goru i brzoj pruzi Beograd - Budimpešta, Mirović je naglasio da će biti zadovoljan ukoliko se u naredne četiri godine realizuju dva od ta tri projekta.

"Potpuno smo spremni za izazove koji nas očekuju, nećemo srljati u neke nerealne projekte i nemoguće političke i razvojne misije. Radićemo potpuno racionalno i sa u skladu sa zajednickim potencijalima koje imamo sa lokalnim samoupravama, sa budućom Vladom Republike Srbije, sa dostupnim međunarodnim fondovima i mislim da možemo da uradimo puno. Pokrajinska vlada koju ću ja voditi nije vlada velikih obećanja već konkretnih dela", zaključio je Mirović.

Inicijalizacija u toku...

Komentari 2

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

fićko

...prva stvar koju mora nova pokrajinska vlada da ispita to su verovatno rasipanja ogromne količine novca van privrede......uvesti strogu kontrolu rashoda kako bi se finansijska sredstva efikasno koristila za dobrobit građana...

Mile

Kipi kipi kipi a kad prekipi...

Vlada Vojvodine - SNS-u osam resora