• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jovanović: Nastaviti prekinuto 12.marta 2003.

Lider LDP-a Čedomir Jovanović ocenio da 12. maj mora biti dan kada će Srbija nastaviti poslove prekinute 12. marta 2003. godine, kada je ubijen premijer Zoran Đinđić

Lider Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović ocenio je da 12. maj mora biti dan kada će Srbija nastaviti poslove prekinute 12. marta 2003. godine, kada je ubijen premijer Zoran Đinđić.

Kako se navodi u saopštenju LDP-a, Jovanović smatra da je ta ideja ugrožena, "ne toliko snagom radikala, koliko nesposobnošću politike koje u ovom trenutku vode (Boris) Tadić i (Vojislav) Koštunica".

"Koštunica, bez obzira na cenu, ruši sve ono što je naše društvo gradilo predhodnih osam godina, dok se Tadić tome suprostavlja na loš način - politikom fraza, politikom, koja zbog nedostatka ideja svakog dana gubi podršku", objasnio je Jovanović.

On je poručio da neće biti srećan što će LDP posle ovih izbora biti jača nego posle prethodnih, ukoliko to ne bude značilo i sreću našeg društva koje bi na izborima uspelo da odbrani svoju evropsku budućnost.

Predizborni karavan LDP "Širi dalje", predvođen Jovanovićem, posetiće danas Ljig, Lajkovac i Valjevo.

Jovanović je tokom večeri u Valjevu ponovio da je Srbiji neophodan povratak na politiku pokojnog premijera Srbije Zorana Djindjića.

Na predizbornom skupu pred oko 300 ljudi na gradskom trgu, on je kritikovao predsednika Srbije i Demokratske stranke (DS) Borisa Tadića zbog izjave da će izmedju Evrope i Kosova izabrati celovitost i integritet zemlje.

"Ukoliko Tadić odmah ne promeni tu izjavu, glas za Tadića je glas za (Vojislava) Koštunicu kao premijera, glas za (Tomislava) Nikolića kao predsednika Narodne skupštine Srbije", rekao je Jovanović.

On je biračima Demokratske stranke poručio da se "oni i LDP bore za iste ciljeve", za bolji život svakog pojedinca, ali da je problem u tome što rukovodstvo DS-a nema hrabrosti da se suoči sa izazovima i preuzme odgovornost za poteze koji se, kako je naveo, moraju povući.

Čelnike DS-a pozvao je da se sete onoga što je govorio Zoran Djindjić i onoga što su, kako je rekao, nekada zajedno radili.

Jovanović je ukazao na neophodnost promene politike Srbije u svim segmentima, na neophodnost dijaloga sa susedima i potrebu da se čuje i razume Evropa i svet.

On je ukazao i na potrebu da se prevazidju "užasne medjusobne podele u Srbiji".

Na večerašnjem skupu u Valjevu govorili su i poslanički kandidati LDP-a iz Valjeva Dragan Mojsilović i Radmila Novaković, a predstavljena je i odbornička lista za lokalne izbore 11. maja.

U ime te liste sa 51 kandidatom LDP-a i Pokreta za Valjevo, koji se izdvojio iz Liberala Srbije (LS), gradjanima se obratio Ilija Tripković, direktor Zdravstvenog centra i kandidat za predsednika opštine Valjevo.

Ranije danas, karavan "Širi dalje" LDP-a posetio je Ljig i Lajkovac, gde je Čedomir Jovanović razgovarao sa gradjanima.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image