Predsednik Socijalističke partije Srbije (SRS) Ivica Dačić izjavio je u Vranju, na Završnoj konvenciji Koalicije SPS-Partija ujedinjeih penzionera Srbije-Jedinstvena Srbija, da dolazi vreme politike SPS-a i Slobodana Miloševića.

"Došlo je vreme da pokažemo da smo bili u pravu svih onih godina kada smo sa Slobodanom Miloševićem branili ovaj narod, branili i odbranili našu Srbiju", rekao je Dačih burno pozdravljen u prepunoj sporskoj hali u Vranju.

On je pristalicama sa juga Srbije rekao da je SPS s bivšim predsednikom Srbije i SRJ mogla da proda i zemlju i narod, i sačuva vlast, ali da to nisu učinili: "Mi to nismo uradili. Mi smo ovom narodu i ovoj državi ostavili Dejtonski sporazum i Rezoluciju 1244 (Saveta bezbednosti Un o Kosovu). To su tekovine politike SPS-a i Slobodana Miloševića."

Dačić je rekao da se partija na čijem je čelu bori da svi građani Srbije budu jednaki pred zakonom, da svi imaju ista prava, da se poboljša položaj radnika, da se povećaju penzije u odnosu na plate i da seljaci mogu svojim radom da hrane svoju porodicu i školuju decu.

"Ako pobedimo 11. maja, Srbiji neće biti potrebni samo ratni heroji. Pre svih biće nam potrebni heroji poput Dragana Tomića i Milutina Mrkonjića koji su svojim delima pokazali kakva nam je Srbija potrebna", rekao je Dačić.

Na Konvenciji u Vranju govorili su takođe Milutin Mrkonjić, Jovan Krkobabić i Dragan Marković Palma. Na traženje govornika i aplauze prisutnih, Dragan Tomić i Milutin Mrkonjić su nekoliko puta ustajali sa svojih mesta i otpozdravljali, a Konvencija je završena vatrometom i zabavnim programom.

(Beta)