Srbija

DOBRO JE: Mladi Srbin, napadnut kod mosta na Ibru, se oporavlja

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Napad na srpskog mladića D.B. na glavnom ibarskom mostu u severnoj Mitrovici okvalifikovan je kao nanošenje teških telesnih povreda, potvrdila je Kosovska policija.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Maloletni srpski mladić uspešno je operisan nakon napada u Severnoj Mitrovici i njegovo stanje je stabilno i oporavlja se na odeljenju intenzivne nege, izjavio je večeras direktor kosovsko-mitrovačkog Zdravstvenog centra Milan Ivanović.

Ivanović, koji je i večeras obišao mladića, u izjavi za Tanjug rekao je da on nema temperaturu i da očekuje da post operativni tok ide u povoljnom smeru.

Pomoćnik direktora Zlatan Elek podsetio je za Tanjug da je mladić mnogo iskrvario, da mu je arterija bila presečena.

"Sutra u 7.30 ćemo održati konzilijum, a na osnovu svih analiza, ultrazvuka, snimaka, izgleda rane, kao i obimnosti i ozbiljnosti povrede razmotriti da li će još jedan dan ostati na intenzivnoj nezi", rekao je Elek koji je takođe izrazio uverenje da će se mladi organizam, a kako je dodao Danilo još nema 18 godina, izboriti sa povredama.

U kosovskoj policiji za portal Kosovo Online navode da je o incidentu u kojem je u nedelju veče povređen D.B. informisan nadležni tužilac i da je slučaj okarakterisan kao nanošenje teških telesnih povreda.

U policiji nisu mogli da potvrde da je napad na mladića etnički motivisan, jer tragaju za napadačem koji je nakon incidenta pobegao u južni deo Mitrovice.

Mladić je, kako navode u policiji, izboden nožem nakon verbalnog, a potom i fizičkog sukoba sa nepoznatim napadačem, koji je pobegao.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić osudio je sinoć taj napad i ocenio da je on pokazao koliko su Albanci opsednuti severom Kosova.

Maloletnik srpske nacionalnosti izboden je juče u sukobu u s albanskim mladićima u blizini mosta preko reke Ibar u severnom delu Kosovske Mitrovice, javili su mediji.