Srbija

Ništa od dogovora DSS-a sa Šapićem: "Ne poklapaju im se viđenja"

Izvor Fonet

Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović izjavio je da ta stranka nije postigla dogovor o predizbornoj koaliciji sa liderom stranke Spas Aleksandrom Šapićem.

Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Jovanović je za "Politiku" rekao da su razgovori sa Šapićem završeni bez dogovora i da im se ne poklapaju viđenja mogućih načina na koji bi saradnja mogla da se uspostavi.

"Jednostavno smo došli do zaključka da, u postojećoj situaciji, nemamo pravog osnova za dogovor. Ništa više, ništa manje", rekao je Jovanović.

Upitan da li je možda pričao sa Milanom Stamatovićem ili s nekim drugim iz Saveza za Srbiju, Jovanović je rekao da nije i da ga ta rijaliti logika - ko će s kim - ne zanima.

"Ubeđen sam da su Srbiji potrebnja sveža i nova lica i zato uvek pozivam građane da se aktivno politički angažuju jer nije ovo samo moja zemlja niti je samo Vučićeva ili Đilasova, već je zemlja svih nas", istakao je Jovanović.

Jovanović je rekao da je vrlo ozbiljno razmatrao ideju bojkota i da je zaključio da je u ovakvoj situaciji on apsolutno nesvrsishodan.

"Deluje prilično očigledno da nema dovoljno energije niti volje koje bi učinile vaninstitucionalnu borbu - na koju će opozicija biti osuđena nakon bojkota - uspešnom", rekao je Jovanović i dodao da će odluku o izalasku na izbore doneti Glavni odbor onda kada oni budu raspisani.

Savez za Srbiju i zvanično je juče saopštio da neće učestvovati na narednim redovnim parlamentarnim izborima na proleće 2020. godine, jer smatraju da nema uslova za njihovo održavanje u fer i poštenim okolnostima.