Srbija

Protest opozicije u Beogradu: Demonstranti sklonili ograde na Trgu

Izvor Beta Izvor Fonet

Protest "Jedan od pet miliona" održan je večeras po 43. put u Beogradu. Demonstranti sklonili ograde na Trgu republike i prelepili nadzorne kamere na Studentskom trgu.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Okupljenim građanima su se obratili glumac Radoslav Milenković Rale i jedna od studentkinja koja je učestvovala u blokadi zgrade Rektorata Univerziteta u Beogradu Mila Jovanović.

Nakon obraćanja protestna šetnja je krenula od Platoa, preko ulica Vase Čarapića, gde su demonstranti uklonili ograde i barijere na Trgu republike, postavljene zbog popravnih radova na ovom, nedavno renoviviranom glavnom gradskom trgu.

Šetnja je nastavljena ulicama  - Francuska, Cara Dušana, Tadeuša Košćuška i ponovo preko ulice Vase Čarapića do zgrade Rektorata Beogradskog univerziteta.

Demonstranti su prelepili sigurnosne kamere na Studentskom trgu preko puta zgrade Rektorata.

Na početku protesta, okupljenim građanima se obratio glumac Radoslav Rale Milenković koji je pročitao Proglas neformalne grupe "Samoodbrana".

Studentkinja iz udruženja "1 od 5 miliona" Mila Jovanović podsetila je okupljene na blokadu zgrade Rektorata i zahvalila se svima na podršci.