Srbija

Opet bura - sad zbog naslovnice lista "Danas" (FOTO)

Izvor mondo.rs

List "Danas" objavio je naslovnu stranu subotnjeg izdanja sa karikaturom koja asocira na povučenu naslovnicu poslednjeg NIN-a, a na kojoj je opet predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

"Samo vi radite svoj posao! Otvaram autoput Obrenovac-Surčin 18. decembra! Živela Srbija!", napisao je Vučić na Twitteru, a ispod je objavio fotografiju naslovne strane lista "Danas".

Reagovali su i drugi zvaničnici i političari.

"Naslovna strana Danasa, na kojoj opet ubijaju Vučića, nije za osudu ona je za lečenje. Posle NIN-a, Danas je ponovio – ubiti Vučića je jedina politika koju SZS nudi, san koji sanjaju", naveo je ministar odbrane Aleksandar Vulin u saopštenju.

Potpredsednik SNS Marko Đurić kaže da ga brine koliko daleko mogu da odu u propagiranju nasilja, mržnje, poziva na linč i ubistva kao jedine politike.

"Dobro smo razumeli Đilasovu mizernu i opasnu poruku - još jedan otvoren poziv na ubistvo Vučića, koju nam je nacrtao na naslovnoj strani svog medija. Pitam se koliko nisko mogu da padnu...", napisao je Đurić na Facebooku gde je postavio fotografiju naslovne strane vikend izdanja Danasa.

Povodom karikature reagovali su i potpredsednik SNS-a i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, poslanici SNS-a Krsto Janjušević i Vladimir Đukanović, kao i predsednik LDP-a Čedomir Jovanović.

Jovanović je na svom Twitter nalogu ocenio naslovnicu kao dno dna.

Jovanović je uz naslovnicu Danasa postavio i i sliku novčanice od 500 evra uz komentar: "Vikend izdanje Danas-a... dno dna, iskeširano i pušteno s lanca."

Naslovnicu je komentarisala i SPS.

Oglasio se i autor Predrag Koraksić Koraks koji kaže da političari u njegovim karikaturama ne razumeju ironiju, nego shvataju bukvalno.

"Ja sam na ironičan način predstavio čitavu priču oko snajpera, ali oni to ne razumeju. Shvataju bukvalno", rekao je Koraks.