Srbija

Vesna Pešić BLOKIRALA američkog ambasadora na Twitter-u, evo i zbog čega

Izvor mondo.rs

Sociološkinja i nekadašnja političarka Vesna Pešić blokirala je američkog ambasadora u Srbiji Entonija Godrfija na društvenoj mreži Twitter, iznervirana njegovim objavama na temu "šta treba probati u Srbiji".

 Američki ambasador se sinoć pohvalio da je probao specijalitete niške kuhinje posebno hvaleći roštilj.

Pešićevoj se nije dopalo što, kako kaže, ambasador Godfri drži lekcije o našim grumanlucima.

Ona je svoje nezadovoljstvo izrazila tako što je blokirala američkog ambasadora na Twitter-u, uz objavu:

"Upravo sam blokirala američkog ambasadora, on će meni da objašnjava da mora da se proba niški roštilj. On ko da nije kršten. Za to bolje da je sedeo u Ajovi".

Američkog ambasadora očigledno nije dotakao Pešićkin "blok", pa je danas nastavio da hvali srpsku kuhinju, ovoga puta iz pirotskog kraja.

Od dolaska u Srbiju ambasador Godfri je izazavo pažnju javnosti, posebno zato što se na sve načine trudi da se uklopi .

Prvi put je skrenuo pažnju na sebe kada se prilikom obilaska crkve Ružice na Kalemegdanu prekrstio sa tri prsta.

On je tada objasnio taj čin sledećim rečima:

"Nisam se preobratio u pravoslavlje, ali je moj otac bio duboko pod uticajem vizantijske tradicije i od tada je ostalo da se prekrstim u stilu pravoslavaca, sa tri prsta", kazao je ambasador Godfri za "Blic".

Potom je u Novom Sadu opet šokirao javnost kada je lično kupovao "brzu hranu", pošto je priznao da je veliki ljubitelj iste.

Za vrlo kratko vreme prema objavam na Twitter-u vidi se da amerčki ambasador uživa u Srbiji i Beogradu toliko da je čak izjavio da "sebe smatra Beograđaninom".

Entoni Godfri je postao američki ambasador u našoj zemlji krajem prošlog meseca, i tom prilikom je zamenio svog prethodnika Majkla Skata. Kao jedan od glavnih zadataka tokom svog mandata naveo je zalaganje za normalizaciju odnosa izmedu Beograda i Prištine.