Srbija

Marko Bastać bio u policiji zbog "slučaja Lešnjak"

Izvor mondo.rs

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, po nalogu Višeg javnog tužilaštva, jutros su pozvali Marka Bastaća i još četiri osobe da policiji daju izjavu u svojstvu građana.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Oni su pozvani u okviru predistražnog postupka koji se vodi povodom navoda uzbunjivača i bivšeg funkcionera opštine Stari grad Lazara Lešnjaka, saopštio je MUP.

Više javno tužilaštvo pokrenulo je predistražni postupak u cilju utvrđivanja postojanja krivičnog dela iznuda.

Nakon davanja izjava u prisustvu advokata svi su napustili službene prostorije policije.

Naime, Lazar Lešnjak, venčani kum Marka Bastaća i njegov doskorašnji saradnik, optužio je predsednika opštine Stari grad da je uzimao novac od investitora koji su bespravno gradili u centralnoj beogradskoj opštini.

Bastać je posle davanja  izjave u polciji rekao da su ga u jutarnjim satima uhapsili, međutim, ministar policije Nebojša Stefanović nešto kasnije je demantovao njegove tvrdnje i istakao da je Bastać sam tražio policiji da ga prevezu kako bi mogao da da izjavu u svojstvu građanina.

Stefanović je rekao da je Bastać kazao policajcima da mu je automobil u kvaru i od njih zatražio da ga prevezu kako bi dao izjavu, "kako bi mogao da kaže da je uhapšen".

Bastać je u pisanoj izjavi kazao da je izjavu dao u svojstvu građanina, a da je po pitanjima koja su mu postavljali "jasno da su ga tretirali kao osumnjičenog".