Srbija

Vučić danas i sutra u Albaniji, ide na sastanak lidera Zapadnog Balkana

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvovaće danas i sutra u Tirani na sastanku lidera Zapadnog Balkana, saopštila pres služba predsednika Republike.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Prvog dana posete biće održan trilateralni sastanak predsednika Vučića i premijera Albanije i Severne Makedonije Edija Rame i Zorana Zaeva.

U subotu će učesnici skupa obići Drač, gde je bio epicentar razornog zemljotresa koji je pogodio Albaniju krajem novembra, a potom će biti održan susret lidera Zapadnog Balkana.

Predviđen je i njihov susret s predstavnicima međunarodnih organizacija i institucija, nakon toga konferencija za medije.

Uoči Vučićeve posete Tirani, albanski premijer Edi Rama je izjavio da je inicijativu za "mini šengen" podržao zbog dobrobiti Albanije, Kosova i svih Albanaca, a ne u korist Srbije.

Komentarišući izjave predsednika Srbije o masakru u Račku, Rama je za Kljan Kosova, kako prenosi Ljajmi, rekao da su skandalozne i da Srbija živi u prošlosti.

"U odnosu na Račak, izjave nisu bile neoprezne, bile su skandalozne, a ja sam javno rekao da je to zapravo simptom činjenice da Srbija nije raskinula sa prošlošću", rekao je on.