Srbija

Palma žestoko "opleo" po Đukanoviću: "Finansira Šiptare, NE u Crnu Goru..."

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Dragan Marković Palma kaže da više neće da "puni budžet" crnogorskom predsedniku Milu Đukanoviću, koji je prvi priznao Kosovo a sada otima imovinu Srpske pravoslavne crkve.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Predsednik Skupštine grada Jagodine i narodni poslanik Dragan Marković Palma izjavio je večeras da više neće slati učenike osnovnih škola na letovanje u Crnu Goru.

"Ja molim građane Srbije da ne pune budžet nekome ko se zove Milo Đukanović, ko od tih para finansira Šiptare - Haradinaja, Tačija i ostale koljače srpskog naroda na Kosovu i Metohiji", rekao je Marković na tradicionalnom novogodišnjem koktelu koga je upriličila Skupština grada Jagodine, a kojem je prisustovao i prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

"Ovo nije moj udar na crnogorski narod, crnogorski narod je dobar i mi imamo monogo brakova srpsko-crnogorskih, ali Milo Đukanović, ne želim da se mešam u unutrašnje stvari Crne Gore, radi na štetu Srbije i srpskog naroda, a Srbija je finansirala obnovu Crne Gore kada je bio zemljotres i 75 odsto turističkih destinacija u Crnoj Gori izgradili su Srbi", rekao je Marković.

"Do sada sam ćutao, ali sam večeras odlučio da progovorima, neću više da ćutim", rekao je Marković.

Govoreći o Jagodini, Marković je ocenio da je ove godine, i proteklih, mnogo urađeno na ekonomaskom i socijalnom planu grada i sela i "tako će biti nastavljeno i iduće godine, kada će biti otvorene dve nove fabrike investitora iz Austrije i Nemačke, a treću proširuje italijanska kompanija 'Mobi Turi', koja u Jagodini uspešno posluje nekoliko godina.

On je dodao i da privreda Jagodine, već nekoliko godina beleži spoljnotrgovinski suficit.