Srbija

Pogodite gde je danas bio američki ambasador u Srbiji (VIDEO)

Izvor mondo.rs

Američki ambasador u Srbiji Entoni Godfri nastavlja da upoznaje Srbiju, a danas je otišao u Šabac.

U tom gradu posetio je i jednu kafanu u kojoj degustirao vino.

"Nazdravimo za odgovornost i transparentnost, za Sjedinjene Američke Države i Srbiju! Oduševio me podatak da su šabačke kafane prve otvorile svoja vrata ženama!", napisao je ambasador na Twitteru.

Ambasadoru Godfriju je društvo pravilo gradsko rukovodstvo s kojim je razgovarao o dostignućima i mogućnostima tog grada i projektima koje finansira Vlada SAD.

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović u znak zahvalnosti poklonio je ambasadoru domaći ajvar koji je pravila njegova mama.

"Pošto ambasador voli da proba specijalitete širom Srbije, poklonio sam mu mamin ajvar - koji jeste najbolji u Srbiji", napisao je Zelenović na Twitteru.

"Mi smo slobodan, otvoren i prijateljski grad koji želi dobre odnose sa svima. Želimo da vidimo Šabac i Srbiju u Evropskoj uniji, i želimo da Srbija bude deo zapadne civilizacije", rekao je Zelenović.

Godfri je tokom obilaska položio cveće na Trgu šabačkih žrtava i rekao novinarima da je to spomenik koji zrači i tugom i lepotom, podsetivši da su tokom 139 godina diplomatskih odnosa, SAD i Srbija zajedno nosile i teret stradanja kroz dva svetska rata.