Srbija

Brnabić: OVO je rešenje za spor Junajted grupe i Telekoma

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je danas da Junajted grupa treba da napravi aneks ugovora sa Telekomom i da će na taj način svi građani ponovo biti u mogućnosti da gledaju N1 i druge kanale putem operatera Telekoma.

Izvor: MONDO / Telekom Srbija

"Ovo je samo u rukama Junajted grupe. Kada Junajted grupa kaže 'želimo da se vide ponovo svi naši kanali, hajde da aneksiramo ugovor', svi građani će ponovo biti u mogućnosti da gledaju N1 na Telekomu", rekla je Brnabić odgovarajući na pitanja poslanika NS-PS S Ðorđa Vukadinovića u Skupštini Srbije.

Ona je primetila da baš Vukadinović postavlja pitanje o Junajted mediji i Telekomu, kako je to bilo i pre sedam meseci, takođe u Narodnoj skupštini.

Premijerka kaže da je tada tvrdila da Telekom emituje N1 program, a da su Vukadinović i N1 tvrdili da to nije istina i postavila je pitanje kako je onda moguće da program bude zabranjen ako ga nije bilo.

Kazala je da insistira na ovom pitanju jer smatra da je ceo slučaj eklatantan primer za to kako izveštavaju pojedini mediji i "kako se istina u Srbiji za pojedine ljude i političke grupacije menja iz dana u dan u odnosu na to kako im odgovara".

Ona je rekla i da se Vlada neće mešati u komercijalni dogovor između dve kompanije, a da se ona "umešala" tek kada je to postala tema slobode medija.

"A svi znamo da nema nikakve veze sa slobodom medija i da nema nikakve veze sa gašenjem N1 ni cenzurom. Kada se pomenulo da je cenzura i sloboda medija, onda sam se ja umešala zato što je to politička kampanja i moja dužnost i obaveza je bila da reagujem", rekla je Brnabić.

Kala je i da je Telekom molio Junajted grupu da nastavi sa emitovanjem dok se ne postigne dogovor oko novog ugovora, a da Junajted grup nije dala da se nastavi emitovanje njenih kanala.

Vukadinović je uzvratio ocenom da je predsednica vlade zamenila teze i da on ostaje pri svojim tvrdnjama, navodeći da su se u jednom delu, kod onih operatera koje je Telekom kupio, mogli videti kanali Junajted grupe, ali ne i u čitavom sistemu Telekoma.