Srbija

Sudbinski važni projekti : Ove godine počinje izgradnja autoputa mira

Izvor Tanjug

Premijarka Ana Brnabić je danas u Prokuplju najavila još dva "sudbinski važna projekta za građane Toplice" koje će finanasirati Vlada Srbije u narednih godinu dana.

Brnabić je rekla da, pored rekonstrukcije medicinskog centra u Prokuplju koja je počela danas, građane Toplice očekuje i izgradnja autoputa mira, koji će Prokuplje povezivati sa Nišom i Koridorom deset, a dalje i sa Kuršumlijom do Merdara, Prištine i Tirane, sve do luke Drač.

Brnabić je naglasila da je to suštinski važan autoput za ovaj deo Srbije i čitav Toplički okrug.


"Mogu da kažem da je već usvojen i prostorni plan i da se u ovom trenutku radi na projektno tehničkoj dokumentaciji puta tako da očekujemo da ćemo ;poziv za prvu fazu imati već tokom leta ove godine, a iskreno se nadam da će izvođenje radova početi do kraja 2020. godine kao što smo i obećali", kazala je premijerka Brnabić.

Ona je dodala da za koji mesec sledi sledi i izgradnja industrijske zone u Prokuplju, za šta je potrebno 190 miliona dinara.

"Ministarstvo privrede već je raspisalo poziv za infrastrukturno opremanje te zone i očekujem da i u taj posao uđemo za nekoliko meseci", naglasila je Brnabić.