Srbija

"Nereagovanje međunarodne zajednice na najave Tirane vrhunac licemerja"

Izvor mondo.rs Izvor SRNA

Izostanak reagovanja međunarodne zajednice na najave Tirane da će sa Prištinom sklopiti sporazum o zajedničkim troškovima za lobiranje na priznanju nezavisnosti samoproglašenog Kosova, pokazuje vrhunac licemjerja, izjavio je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović


Dačić je upozorio na činjenicu da je bez ijednog komentara zvaničnika takozvane kvinte - SAD, Francuske, NJemačke, Velike Britanije i Italije, kao i EU, ostala najava albanskog ministra spoljnih poslova Genta Cakaja da će na zajedničkoj sednici vlada Albanije i samoproglašenog Kosova u Skadru potpisati sporazum o zajedničkim troškovima za lobiranje za priznanje Kosova.

"Dok svakodnevno vrše pritisak da Srbija odustane od kampanje za povlačenje priznanja Kosova, ni reč ne kažu o zajedničkom lobiranje Kosova i Albanije za priznanje Kosova", istakao je Dačić za Tanjug.

Ministar spoljnih poslova Srbije upitao je da li to znači da oni podržavaju kampanju za priznanje samoproglašenog Kosova, a protive se kampanji Srbije za povlačenje priznanja.

On je zaključio da njima zapravo smeta što je broj zemalja koje priznaju samoproglašeno Kosovo spao na manje od polovine članica UN.