Srbija

Vučić: Tužno sto se Grigorije bavi politikom i to u mantiji

Izvor mondo.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da on u Crnoj Gori podržava opstanak srpske crkve a ne nečije političke stavove.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Reagujući na izjavu episkopa Grigorija da je vlast u Srbiji na strani vlade predsednika Crne Gore Mila Đukanoviča i da je podržavala donošenje Zakona o slobodi veroispovesti, Vučić je rekao da je episkop Dizeldorfa i Nemačke izrekao notornu neistinu.

"Kada nemate argumenata, onda je i laž za nekoga povoljna okolnost da je iskoristi za svoje političke ciljeve. Ne bi bilo zgoreg da ne ostvaruje političke ciljeve u mantiji", rekao je Vučić uz komentar da ne zna kako da reaguje kada neko ko se ne bavi politikom izbosi takve neistine ali Grigorije se samo politikom i bavi.

"Nikada nismo podržavali donošenje takvog zkona, ni jednu sekundu i niko u Crnoj Gori ne progoni Grigorija, Đilasa ili Đorđevića, već proganjaju mene", rekao je Vučić i poručio da ne podržava političke stavove ili partije već opstanak srpske crkve u Crnoj Gori.

Grigorije je govoreći o litijama u Crnoj Gori zbog Zakona o slobodi vjeroispovijesti, rekao je da "niko, ko je iole pratio situaciju, nije bio toliko slep da ne primeti kako je ispočetka vlast u Srbiji bila direktno na strani (predsjednika Crne Gore Mila) Đukanovića".