Srbija

"Nema potrebe da se produži 'policijski čas', samo da se poštuje"

Autor Vladimir Sukdolak Izvor mondo.rs

Eksperti iz Kine rekli da nema potrebe da se produži "policijski čas", ali da mora da se poštuje.

Izvor: MONDO/Goran Sivački

Dužina trajanja "policijskog časa" ostaje isti - od 17 do 5 časova!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je u ponedeljak na konferenciji za medije, posle sastanka sa ekspertima iz Kine, da se "policijski čas" uveden prošle srede, a produžen u nedelju zbog pandemije korona virusa, neće povećavati, jer za takve mere u ovom trenutku nema potrebe.  


"Kinezi su pohvalili naše mere i rekli da je odlično to što smo uveli 'policijski čas'. Pitao sam ih da li ima potrebe da ga produžimo i ljudi su rekli da nema. Ali, važno je da se građani pridržavaju svih mera i da budu disciplinovani", rekao je predsednik Vučić.

Od nas sve zavisi. Treba da sedimo 21 do 28 dana u kući. Ako ne budemo disciplinovani, ovome nikada neće biti kraj. Molim vas da to razumete, poručio je Vučić.

Do sada smo se branili, sada je vreme da krenemo u ofanzivu i pokažemo da možemo da budemo jači, da napadnemo virus a on nema šansu da se proširi ako nema kontakata, dodao je predsednik Srbije.

Nezadovoljni ponašanjem građanja i nepoštovanjem karantina, odnosno mera propisanih zbog širenja infekcije izazvane virusom Covid-19, vlasti u Srbiji su 18. marta uvele "policijski čas". Prvobiotna zabrana kretanja odnosila se na period od 20 do 5 časova. Od nedelje ona je povećana od 17 do 5 sati.