Srbija

Vučić: NISMO OTELI nijedan respirator Crnoj Gori, POKLONIĆEMO 5! (VIDEO)

Izvor mondo.rs

Predsednik Srbije oštro je danas reagovao na optužbe i pisanje pojedinih crnogorskih medija da je Srbija konfiskovala respiratore namenjene Crnoj Gori.

Izvor: MONDO/Danilo Jauković

Vučič je odgovorio na optužbe iz Crne Gore da je Srbija navodno "konfiskovala" tri respiratora Crnoj Gori, rekavši da to apsolutno nije tačno.

"Mi smo spremni da Vladi Crne Gopre poklonimo tri respiratora. Ne moraju da plate nijedan dinar, spremni smo da ih odmah isporučimo. Na molbu Andrije Mandića (jedan od lidera prosrpske opozicije u Crnoj Gori, prim. aut.) spremni smo da damo još po jedan respirator za Pljevlja i Bijelo Polje", rekao je Vučić, naglašavajući da region treba da pomaže i da mislimo jedni na druge.

Predsednik Srbije je izjavu da je Srbija "konfiskovala" crnogorske respiratore okarakterisao kao "notornu laž".

"To da je Srbija ukrala respiratore Crnoj Gori je NOTORNA LAŽ! Notorna laž je i neka oni sami objašnjavaju svojim građanima što im je ta laž bila potrebna. Mi ćemo mo im spremiti na poklon tri respiratora i još dva za sever Crne Gore. Mogu da ih odbiju, to ćemo još sutra da spremimo".

Pojedini crngorski mediji su objavili juče da je Srbija navodno konfiskovala tri respiratora koje je Crna Gora kupila od švedske kompanije.

Uprava carina Srbije je ubrzo negirala tvrdnju, ai i podgorička Pobjeda navodi da su netačne informacije o zapleni. Demanti je stigao i iz Ambasade.

U Crnoj Gori je do sada zabeleženo 75 slučajeva korona virusa, a u Srbiji čak 528, dok su dve osobe umrle.