Srbija

"Ja sam na šerpe i lonce navikao! Nemam problem da mi zvižde"

Autor Aleksandar Nastevski

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da nema problem sa građanima koji lupaju u šerpe i zvižde svakog dana u 20.05 časova, nakon aplauza za zdravstvene radnike u 20.00 sati. "Smeta mi što su zakinuli lekare...".

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Aleksandar Vučić je rekao da je "politički veteran" i da je "navikao na šerpe i lonce". 

"Ja sam na šerpe i lonce sviko, što bi se reklo", rekao je Vučić u emisiji "Oko" Radio-televizije Srbije (RTS), komentarišući što već nekoliko dana uzastopno građani širom Srbije lupaju u šerpe i lonce sa svojih terasa i stvaraju buku, nezadovoljni vlašću i merama uvedenim zbog sprečavanja širenja epidemije koronavirusa.

Vučić je istakao da nema problem sa time, ali da je problem to što to lupanje u šerpe "poklopi" aplauz za zdravstvene radnike svakog dana u 20.00 sati. 

On je ocenio da su time neki politički lideri pokazali neodgovornost i to da ih "jedinstvo nikada nije zanimalo". 

"Nemam problem da mi ljudi zvidžde i gađaju bilo čime", poručio je Vučić. 

On je podsetio i na slučajeve kada su zgradu Predsedništva demonstranti "opkolili" tokom protesta opozicije, kao i na slučaj kada su opozicioni aktivisti "opkolili" zgradu RTS-a, kada je gostovao u emisiji "Upitnik". 

"Zbog zvižduka da menjam politiku, ne pade mi na pamet. Moj posao je da donesem najbolje mere, da radim najbolje za Srbiju, koju najviše volim", poručio je Vučić i dodao da je on čovek koji veruje struci.