SzS pita ministra: Ko je palio baklje i da li je neko uhapšen?

Savez za Srbiju pita ministra policije Nebojšu Stefanovića da li je MUP dao dozvole za kretanje osobama, koje su u sredu uveče sa solitera u Beogradu palile baklje i da li je neko od njih uhapšen zbog ugrožavanja bezbednosti građana i kršenja odluke o zabrani kretanja.

ilustracija MN Press

SzS, prenosi Tanjug, pita i ko su ti ljudi, koje je, kako tvrde, organizovala Srpska napredna stranka i ko im je omogućio da tokom zabrane kretanja donesu razglas, preko kojeg su "emitovali političke parole" protiv jednog od lidera opozicije.

Taj savez ocenjuje da će, ukoliko ne dobiju odgovor, svaki građanin Srbije imati pravo da ne poštuje odluku o zabrani kretanja.

Na društvenim mrežama pojavio se, naime, veliki broj snimaka bakljade u raznim delovima Beograda, a pojedinci su izlazili i na ulicu u vreme policijskog časa.

Sinoć su se u Beogradu mogli čuti i povici protiv lidera SzS Dragana Đilasa, ali i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

SzS ocenjuje i da je u pitanju organizovana akcija s ciljem zastrašivanja građana koji protestuju svake večeri u 20:05 udarajući u šerpe.

Podsećaju da je od 3. aprila u određenim delovima dana na snazi zabrana kretanja i da su do sada svi građani koji su je kršili bili hapšeni i procesuirani.