Uživo

Ohrabrujući podaci o korona virusu u Srbiji!

Pratite uz MONDO poslednje informacije o situaciji u vezi sa virusom kovid-19.

Infektolog Ivana Milošević sa Klinike za infektivne i tropske bolesti poslala je ohrabrujuću poruku sa redovne konferencije za novinare:

Stanje je ohrabrujuće!

Nakon što je pročitala da su u Srbiji preminule još četiri osobe od virusa korona (ukupan broj je 185) i iznela najnovije informacije, ona je rekla da i današnje brojke govore o dobroj situaciji.

Milošević je još jednom podsetila da će u ponedeljak biti olakšane mere i odgovorila na pitanje da li će i dalje oni koji dođu iz inostranstva morati u karantin.

"Što se tiče puta i povratka iz inostranstva, to se još definiše. Predlaže se u raznim zemljama da se putnici po dolasku u te zemlje ipak obavezuju na karantin", izjavila je ona.

Današnja konferencija bila je najkraća od proglašenja epidemije.

15:10

Konferencija za novinare je završena

15:10

O putovanjima u inostranstvo

"Što se tiče puta i povratka iz inostranstva, to se još definiše. Predlaže se u raznim zemljama da se putnici po dolasku u te zemlje ipak obavezuju na karantin. Kako će to bidi

15:04

Ovo su najnovije brojke

U Srbiji su zvanično zaražene 9.362 osobe, ukupan broj smrtnih slučajeva je 189, a u posednja 24 časa testirano je 5.086 osoba. U poslednja 24 časa potvrđeno je 157 novih slučajeva.

Preminule su još četiri osobe.

Ukratko

  • U Srbiji je do petka evidentirano 9.205 zaraženih
  • Preminulo je 185 osoba
  • Potpuno je oporavljeno 1.379
učitaj još +