Srbija

Ministarstvo odbrane PONOVO TUŽI Boška Obradovića

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Ministarstvo odbrane najavilo je da će podneti još jednu prijavu protiv lidera Dveri Boška Obradovića.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Da je tužilaštvo reagovalo na krivičnu prijavu koju je 3. marta protiv Boška Obradovića podnelo Ministarstvo odbrane, a zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo „Pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja“ ne bismo danas slušali Obradovića kako ponovo poziva pripadnike vojske, policije i BIA na oružanu pobunu i građanski rat, saopštilo je ministarstvo.

Ministarstvo odbrane najavljuje da će podneti još jednu prijavu protiv Obradovića zbog ponovljenog krivičnog dela u nadi, kako navodi, da će ga ovaj put nadležni barem saslušati.

"Pitamo se u kom pravnom sistemu je moguće pozvati na nasilje i puč, a za to ne biti krivično gonjen i gde to poziv na pobunu ne zaslužuje postupanje", ukazuje Ministarstvo u saopštenju.

Ministarstvo precizira da je krivičnu prijavu podnelo zbog osnovane sumnje da je Obradović izvršio krivično delo „Pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja".

"Činjenica da Obradovića niko ne sluša i ne shvata ozbiljno, nije oslobađajuća okolnost. Njegovo vidno nervno rastrojstvo i neuračunljivost mora tek biti dokazano u krivičnom postupku i ne može unapred biti razlog za odustajanje od krivičnog gonjenja", poručuju iz ministarstva