Štrajk glađu od JEDNOG DANA - Ševarlić objasnio prekid protesta FOTO/VIDEO

Samostalni poslanik Miladin Ševarlić odlučio je da prekine štrajk glađu. On je jutros najavio da će razmisliti da li će nastaviti štrajk glađu, koji je započeo juče ispred Skupštine Srbije, jer su, kako je rekao, drugi poslanici "plagirali" njegov čin.

Ševarlić je rekao da će pokušati da nađe neki drugi metod kako bi skrenuo pažnju građana na pitanje Kosova i Metohije.

Odluku o prekidu je obrazložio time što je, kaže, on, kao "idejni tvorac" koji je osmislio i prijavio štrajk glađu, "medijski ugušen" nakon što su, iz različitih razloga, u štrajk glađu ušli i poslanici SNS i pokreta Dveri.

Ševralić je najpre najavio da će odustati od štrajka glađu jer ne želi da bude predmet omalovažavanja, pre svega, kako je rekao, predsednice Narodne skupštine Maje Gojković.

Ševarlić je rekao da je proveo celu noć na stepeništu sa poslanicima SNS, Aleksandrom Martinovićem i Sandrom Božić, sa kojima je, kaže, vodio razgovore na sve teme.

On je rekao da ima časne namere da podstakne građane da promišljaju zašto, kako kaže, i bivša i sadašnja vlast pitanje KiM "guraju pod tepih".

Postavio je i pitanje da li je naslov intervjua ruskog ambasadora Aleksandra Bocan-Harčenka u Politici zaista njegov ili je taj intervju zloupotrebljen da bi se objavio takav naslov i to baš na Dan pobede nad fašizmom

Miladin Ševarlić je juče počeo štrajk glađu zbog "izdaje Kosova", a potom mu se pridružio lider Dveri Boško Obradović.

U međuvremenu, članovi vladajuće SNS Aleksandar Martinović i Sandra Božić - takođe počeli štrajk glađu zbog napada na kolegu poslanika Marijana Rističevića.