Srbija

Gojković o fotografiji "Velike Mađarske": Mora da postoji objašnjenje

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Narodna poslanica Demokratske stranke Aleksandra Jerkov izjavila je pre nekoliko dana da Mađarska prisvaja Vojvodinu, a vlast u Srbiji ćuti na to. Evo šta o tome kaže predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković.

Naime, Jerkov je na društvenoj mreži Twitter pre tri dana da je na svom zvaničnom facebook nalogu premijer Mađarske Viktor Orban objavio mapu velike Mađarske, koja obuhvata delove Hrvatske i Slovenije, ali i celokupnu teritorija AP Vojvodine.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je danas da nije videla spornu fotografiju mađarskog premijera Viktora Orbana, na kojoj je globus sa tzv. velikom Mađarskom te dodala da veruje da za to postoji objašnjenje.

Upitana kako vidi to što je veliki broj građana komentarisao tu fotografiju, dok država Srbija to nije učinila, Gojković je rekla:

"Nisam videla fotografiju Orbana pored neke sporne fotografije, verovatno postoji objašnjenje za to, ali to je u domenu spoljopolitičkih odnosa naše dve države i sigurno ćemo dobiti odgovarajuće odgovore, kako se to već u diplomatiji i radi".

Mediji su pre nekoliko dana preneli da je na svom zvaničnom facebook nalogu premijer Mađarske Viktor Orban objavio mapu velike Mađarske, koja obuhvata delove Hrvatske i Slovenije, ali i celokupnu teritoriju AP Vojvodine.