Boško sačuvaj snagu

Savez za Srbiju ZABRINUT za zdravlje Boška Obradovića

Izvor mondo.rs

Savez za Srbiju izrazio je danas zabrinutost za zdravlje Boška Obradovića, koji već drugi dan štrajkuje glađu ispred Skupštine Srbije.

Izvor: Mondo/ Goran Sivački

Iz SZS navode da razumeju njegov lični čin borbe za bojkot izbora 21. juna, ali je vazno, kažu, da se Obradović sačuva za dalju borbu protiv vlasti.

Predsedavajući Saveza za Srbiju Janko Veselinović potpisuje saopštenje u kojem se takođe "iskazuje nužnost jedinstva svih opozicionih stranaka, pokreta, intelektualaca ali i svih građana" u borbi za bojkot ovih izbora i za slobodne izbore i slobodne medije.

Predstavnici Pokreta "1 od 5 miliona" odneli su vodu Obradoviću i Aleksandru Martinoviću, uz poruku Tee Vukadinović da su svojom političkom agendom "poklopili" i obesmislili Ševarlićev štrajk i da obojicu vide kao deo istog sistema koji treba promeniti.

U međuvremenu Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović i njegova koleginica Sandra Božić počeli štrajk glađu zbog incidenta koji je pre nekoliko dana izazvao lider Dveri Boško Obradović na ulazu u skupštinu i odsustva odgovarajuće reakcije sudstva.

Od stupanja u štrajk glađu ispred skupštine je "napeto", jer su se pristalice Dveri kao i SNS-a okupili da podrže svoje predstavnike.