Srbija

Boško Obradović: Nisam iznenađen što vojska ide u Šid, shvatili su (VIDEO)

Izvor mondo.rs Izvor Agencije

Poslanik Dveri Boško Obradović izjavio je danas da nije iznenađen time što je Vojska Srbije poslata u Šid ističući da je aktuelna vlast shvatila kakav bezbednosni rizik predstavljaju migranti koji borave u Srbiji.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Obradović je, na pres konferenciji ispred Narodne skupštine, gde sedmi dan štrajkuje glađu, rekao da vlast i građani počinju da shvataju problem sa migrantima koji nekontrolisano i ilegalno ulaze u Srbiju na šta, kaže, Dveri ukazuju u proteklih pet godina.

Lider Dveri je kazao da treba pomoći svakom ko beži iz ratom zahvaćenih područja, posebno ženama, deci, starima i nemoćnima, ali da se ovde radi o mladićima bez ikakvih ličnih dokumenata.

Možda će vas zanimati

Obradović je izneo tvrdnju da u ovom trenutku u Srbiji boravi blizu 10.000 migranata smeštenih u oko 20 prihvatnih centara.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je naredio jutros angažovanje vojske, radi zaštite bezbednosti i imovine lokalnog stanovništva od migranata u Šidu.

POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE IZ ŠIDA:

Na osnovu odluke ministra odbrane Aleksandra Vulina i naređenja načelnika Generalštaba generala Milana Mojsilovića Vojska Srbije započela je angažovanje na raspoređivanju dela snaga za izvršenje tog zadatka.

POGLEDAJTE SNIMKE:

Prema rečima jedne meštanka, najviše kradu bicikle, upadaju u dvorištu, ali kradu i po prodavnicama.

U Šidu je i ranije bilo problema sa migrantima, pa su bile pojačane policijske snage.

EVO ŠTA O STIUACIJI U ŠIDU KAŽE ZAMENIK PREDSEDNIKA OPŠTINE:

(SNIMAK IZ FEBRUARA OVE GODINE)

U pojedinim mestima u Srbiji, poput Deliblata, tokom vanrednog stanja, održan je protest zbog namere da se tu naseli grupa migranata.

VULIN O MIGRANTIMA (izjava od 16. aprila ove godine)

Tražiocima azila i migrantima koji su smešteni u centre za azil i prihvatne centre u Srbiji od 14. maja je ponovo omogućeno kretanje.

Prethodno je na snazi bila naredba kojom je bilo privremeno ograničeno kretanje migrantima i onima koji traže azil, a kako bi se sprečio ulazak korona virusa u centre gde su smešteni.