"Sukob politički, a ne lični"

Vučković: Lutovac vrši pravno nasilje, DS je na respiratoru

Autor Aleksandar Nastevski Izvor Tanjug

Poslanica Demokratske stranke (DS) u Skupštini Srbije Nataša Vučković je rekla da predsednik te stranke Zoran Lutovac u obračunu sa neistomišljenicima koristi nedozvoljene metode.

Vučković je to izjavila reagujući na raspuštanje Statutarne komisije DS-a.

"Suspendovanjem članova Statutarne komisije Zoran Lutovac izvršio je pravno nasilje", istakla je Vučković.

Ona je za portal Nova.rs ukazala da organ stranke mogu da raspuste oni koji su ga postavili i da Statutarnu komisiju, koju je, kao i Lutovca, izabrala Skupština, ne može da raspušta Izvršni odbor.

Komentarišući podele u DS, Vučković je rekla da su sukobi politički, a ne lični.

"Postavlja se pitanje šta radi Demokratska stranka poslednje dve godine, gde je njena evropska platforma, s kime se druži, koga podržava. Ako je DS sada na respiratoru, šta će biti posle 21. juna", upitala je Vučković.

Vučkovićeva je 29. maja, povodom odluke Lutovca o pokretanju disciplinskog postupka protiv pojedinih članova Statutarne komisije jer je nezadovoljan njenim odlukama, postavila pitanje kako da veruje predsedniku DS da je posvećen vladavini prava ili podeli vlasti u državi, kada to ne ume da poštuje ni u sopstvenoj stranci.

Demokratska stranka saopštila je u subotu da je Izvršni odbor stranke suspendovao na godinu dana šest članova Statutarne komisije stranke.

Oni su suspendovani, kako je ta stranka navela, jer su u proteklom periodu grubo kršili njen Statut, programska načela stranke, i tako svojim postupcima naneli štetu njenom ugledu.