"WALKING DEAD"

Predizborni spot SPS-a koji mnogi kritikuju: Sablasno, jezivo! (VIDEO)

Socijalistička partija Srbije na predstojeće izbore izlazi sa sloganom, koji je zapravo naslov numere grupe Rani Mraz iz 1978. godine. Ali, nije slogan problem.

Izvor: SPS/Promo

U novom spotu, koji je posredstvom Twitter naloga podelio visoki funkcioner SPS, ministar za državnu i lokalnu samoupravu, Branko Ružić, ispred velikog ekrana na kojem je lider partije Ivica Dačić, pojavljuje se na stotine ljudi, ali reč je o animaciji, a ne o stvarnim ljudima, što je mnogima upalo u oko, pa su kritikovali autora spota.

"Kakvi su vam ovo zombiji?", upitao je jedan tviteraš Branka Ružića. Drugi je dodao: "Sablasno... walking dead (hodajući mrtvaci). Odličan spot za SPS". Pa onda: "Je l' su ovo mrtvi ustali?".

Izvor: SPS/Promo

Na velikom ekranu je uz lik Ivice Dačića i parola: "Računajte na nas" (to je i muzička podloga), što je i naslov numere grupe rani mraz (Đorđe Balašević i saradnici) iz 1978. godine, koja je namenski napravljena u ono, "Titovo vreme".

Korisnik Twitter društvene mreže ovako je odgovorio na spot SPS-a:

Bilo je i onih koje su kadrovi spota podsetili na epizodu megapopularne serije "Igra prestola" (Game of Thrones), kada dolazi Armija mrtvih u konačni obračun.

Izvor: SPS/Promo