Srbija

Vučić o Crnoj Gori: Neću ništa da kažem da ne bih "dizao tenzije"

Autor Ksenija Jelesijević

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije želeo danas da komentariše izjave crnogorskih zvaničnika da je Srbija ta koja diže tenzije u regionu

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije želeo danas da komentariše izjavu crnogorskog ministra spoljnih poslova Srđana Darmanovića da vlast u Srbiji diže tenzije.

"Ne želim ni da odgovaram na to", rekao je Vučić prilikom obilaska Pešterske visoravni i radova na na putu Novi Pazar-Tutin.

"Jeste, mi smo uhapsili vladiku i držali ga u pritvoru 72 sata, mi smo njima zabranili da nam uđu u zemlju, govore nam o stanju sa kovidom oni koji...", rekao je ironično Vučić i dodao da ne može da im odgovori "da ne bi dizao dalje tenzije".

Crna Gora donela je odluku o otvaranju granica za više zemalja ali ne i Srbije.

Na osnovu te odluke, u Crnu Goru,  bez karantina i samoizolacije, mogu da uđu državljani Slovenije, Islanda, Hrvatske, Slovačke, Švajcarske, Albanije, Austrije, Norveške, Monaka, Kosova, Nemačke, Grčke, Mađarske, Danske, Litvanije, Letonije, Azerbejdžana, Luksemburga, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Izraela, Severne Makedonije, Irske, Češke, Finske i Estonija".

Nedavno je episkop budimljansko-nikšićki Joanikije sa još osmoricom sveštenika uhapšen i priveden jer je Mitropolija crnogorsko-primorska u Nikšiću organizovala liturgiju i litiju na praznik Svetog Vasilija Ostroškog na kojoj se okupio veliki broj ljudi koji nije poštovao fizičku distancu niti nosio zaštitne maske.

Vladikino hapšenje izazvalo je veliko negodovanje javnosti i proteste.