Niko ne sme da vas dira

"Nikome nećemo dozvoliti da gazi dostojanstvo srpskog policajca" (VIDEO)

Autor Ksenija Jelesijević

Srpski policajac, poštovanje zakona i ustava su za nas svetinja, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić na svečanosti predstavljanja 400 polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku koji će brzo postati deo MUP-a.

Obraćajući se mladim polaznicima, predsednik im se zahvalio na disciplinovanosti i odgovornosti koju su pokazali i obećao im pomoć i podršku države u opremi, platama, stanovima.

"U ova teška vremena, držali ste se hrabro, dostojanstveno, odgovorno i ozbiljno i pokazali da zaslužujete policijsku značku i da se bavite jednim od najčasnijih zanimanja koje jedna država može da ponudi", rekao je Vučić.

  Od svih pozitivnih promena - proširenja ljudstva, vozila, opreme, viših plata i novih stambenih projekata, najprimetniji je porast uvažavanja policije od strane građana Srbije, rekao je Vučić i dodao da takvo poštovanje nije nešto što predsednik ili vlada mogu da kupe, "ono je zarađeno posvećenošću policajaca i većim samopouzdanjem policije".

"Garantujem vam da rukovodstvo Srbije nikada neće dozvoliti ponižavanje srpskih policajaca od bilo koga. Srpski policajac, poštovanje zakona i ustava su za nas svetinja. Nikome nećemo dozvoliti da gazi dostojanstvo srpskog policajca i ugrožava vrednosti koje je uspeo da stvori", rekao je Vučić i pozvao političke lidere da izuzmu policiju iz svojih sukoba i puste je da radi svoj posao.

Predsednik je mladim policajcima poručio da će napada na policiju uvek biti i da "neće biti lakše" ali ih je podstetio da na kraju dana, svi zovu policiju.

"Niste tu da bi svi bili zadovoljni, tu ste da obezbedite da se u našoj zemlji poštuje zakon i da oluvate red i mir. I sami znate da se na kraju pomoć i podršla policije uvek traži", rekao je on.

Vučić je obećao da će se država truditi da podigne standard policije, obezbedi opremu, oružje, vozila i izrazio nadu da će, ako se nastavi sa ekonomskim oporavkom zemlje, plate u policiji biti još veće a standard još bolji.